Τα πέντε πιο ευρύχωρα μικρά SUV (pics)

Gazzetta team
Τα πέντε πιο ευρύχωρα μικρά SUV (pics)
Με χώρους που κάποτε συναντούσαμε μόνο σε οικογενειακά, μεγάλα μοντέλα, τα παρακάτω μικρά SUV βάζουν ψηλά την άνεση στις προτεραιότητές τους!

Μια από τις κατηγορίες που εξαφανίστηκε στον αυτοκινητιστικό χάρτη είναι εκείνη των μικρών πολυμορφικών μοντέλων. Οι περισσότεροι κατασκευαστές, αντικατέστησαν τα εν λόγω οχήματα με trendy μικρά SUV χτισμένα πάνω στα supermini τους και το αποτέλεσμα είναι περισσότερο από ικανοποιητικό!

Έχουν πολύ καλές πωλήσεις και τα στατιστικά δείχνουν ότι είναι η κατηγορία με τη μεγαλύτερη άνοδο. Η εξήγηση είναι απλή. Συνδυάζουν κόμπακτ διαστάσεις, με κάποιες εκτός δρόμου δυνατότητες, μεγάλους χώρους, ψηλή θέση οδήγησης, οικονομικούς κινητήρες και δυναμική εμφάνιση.

Έτσι ο αγοραστής αποκτά ένα αυτοκίνητο που μπορεί να τον μετακινεί άνετα στην πόλη, να τον πηγαίνει ταξίδι μαζί με την οικογένειά του, να του δίνει την ευκαιρία να πάει μια εκδρομή εκτός ασφάλτου και όλα αυτά, σε ένα οικονομικό πακέτο τόσο σε αγορά, όσο και σε χρήση. Παρακάτω, ακολουθούν τα πέντε από τα πιο ευρύχωρα μοντέλα της κατηγορίας, τόσο σε χώρο αποσκευών όσο και σε αυτόν των επιβατών.

Citroen C3 Aircross

Η ξεχωριστή αισθητική του Citroen C3 γίνεται ακόμη πιο έντονη στην έκδοση Aircross, που στην ουσία είναι η SUV εκδοχή του. Τραβάει το μάτι και αρέσει, ενώ διαθέτει χώρους ακόμη και για πέντε επιβάτες! Το συρόμενο πίσω κάθισμα μεταβάλλει τον όγκο του πορτμπαγκάζ από 410 έως 520 λίτρα και οι κινητήρες του είναι συνολικά τέσσερις. Οι τρεις βενζίνης, είναι στην ουσία το ίδιο μοτέρ σε διαφορετικές εκδοχές. Ο τρικύλινδρος 1.2 PureTech αποδίδει 82, 110 ή 130 ίππους, με την πρώτη περίπτωση να αφορά την ατμοσφαιρική του έκδοση και τις υπόλοιπες δύο, την τούρμπο. Υπάρχει και ο ντίζελ 1.6 BlueHDi των 120 ίππων και για όσους αναζητούν κάποιες παραπάνω εκτός δρόμου δυνατότητες, διατίθεται και με σύστημα Grip Control που βελτιώνει την πρόσφυση στους εμπρός τροχούς σε διάφορες συνθήκες (χιόνι, λάσπη, άμμο) και πάει πακέτο με ελαστικά M+S. Ξεκινά από τις 15.300€.

Hyundai Kona

To Hyundai Kona το περιμένουμε από στιγμή σε στιγμή στην ελληνική αγορά και είναι ένα μικρό SUV με μεγάλους χώρους στο εσωτερικό, πορτμπαγκάζ 360 λίτρων και σύγχρονους κινητήρες. Πρόκειται για το 1.0 τούρμπο των 120 ίππων και το 1.6 τούρμπο των 177 ίππων, αμφότερα βενζίνης. Επιπλέον, θα είναι διαθέσιμο και με ένα σύστημα τετρακίνησης, για όσους ζητούν εκτός δρόμου δυνατότητες από το νέο τους SUV. Για την ώρα δεν γνωρίζουμε τις τιμές του νέου SUV της Hyundai, ωστόσο υπολογίζουμε ότι η «βασική» εκδοχή με τον χιλιάρη κινητήρα θα τοποθετηθεί σε πολύ ανταγωνιστικό τιμολογιακό πλαίσιο που θα το βάλει στην «καρδιά» της κατηγορίας και των προτιμήσεων των αγοραστών.

Kia Stonic

Το Kia Stonic είναι νέο, ωραίο και έχει καταφέρει να αποσπάσει πολύ θετικά σχόλια τόσο για την όμορφη εμφάνισή του, όσο και για τον ολοκληρωμένο χαρακτήρα του, που συνδυάζονται και με χαμηλές τιμές (13.990€). το εσωτερικό του εξασφαλίζει την άνετη μετακίνηση τεσσάρων ενηλίκων και δεν θα δυσκολευτούν να μεταφέρουν τις αποσκευές τους, χάρη στο πορτμπαγκάζ με τα 350 λίτρα χωρητικότητας. Διαθέτει τέσσερις διαφορετικούς κινητήρες. Ξεκινώντας από τους βενζίνης, υπάρχει ο 1.25 των 85 ίππων, ο 1.4 των 100 ίππων και ο 1.0 τούρμπο των 120 ίππων. Ο ντίζελ είναι 1.600 κυβικά, με 110 άλογα και χειροκίνητο εξάρι σασμάν. Αντίστοιχου τύπου κιβώτιο «φοράνε» και οι βενζινοκινητήρες, εκτός του «μικρού» με τους 85 ίππους που εφοδιάζεται με πεντάρι.

SEAT Arona

Μετά από το Ateca, η SEAT εξέλιξε άλλο ένα SUV με μικρότερες διαστάσεις, που το ονόμασε Arona. Το αυτοκίνητο βασίζεται στη νέα γενιά του Ibiza και εμφανισιακά, είναι όμορφο και δυναμικό, ενώ είναι και αρκετά ενδιαφέρον στην οδήγηση. Ο πολυτάλαντος χαρακτήρας του ενισχύεται και από τους μεγάλους χώρους που προσφέρει. Οι επιβάτες θα βολευτούν άνετα στο εσωτερικό και θα ταξιδέψουν χωρίς να κουραστούν, όμως αντίστοιχα μεγάλος είναι και ο χώρος αποσκευών των 400 λίτρων! Στην γκάμα των TSI κινητήρων (βενζίνη) έχουμε του 1.0 λίτρου με τους 95 και 115 ίππους και η έκδοση FR εξοπλίζεται με τον 1.5 των 150 ίππων. Οι TDI (πετρέλαιο) είναι δύο, με 95 και 115 άλογα και κυβισμό 1.6 λίτρων. Από 14.900€.

Renault Captur

To Renault Captur πάει «σφαίρα» στην κατηγορία του και το πρόσφατο facelfit που δέχτηκε το ολοκλήρωσε ακόμη περισσότερο, ενώ το φρέσκαρε αισθητικά για να συνεχίσει την πολύ καλή του πορεία. Με το νέο σύστημα Extended Grip κέρδισε και λίγες περισσότερες εκτός δρόμου ικανότητες και ανάμεσα στα συν του, συγκαταλέγεται και η άνεση. Μεγάλοι αποθηκευτικοί χώροι στο εσωτερικό, «αέρας» ακόμη και για πέντε επιβάτες και πορτμπαγκάζ με όγκο από 377 έως 455 λίτρα, ανάλογα με τη θέση που βρίσκεται το συρόμενο πίσω κάθισμα. Στην γκάμα των κινητήρων, υπάρχει ο 0.9 TCe βενζίνης των 90 ίππων, ο ισχυρότερος 1.2 TCe με 120 ίππους και ο 1.5 dCi πετρελαίου των 90 ή 110 ίππων. Οι τιμές του ξεκινούν από τις 14.780€.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!