Αυτό είναι το ταχύτερο station wagon του κόσμου

Gazzetta team
Αυτό είναι το ταχύτερο station wagon του κόσμου
Από μια εταιρεία βελτιώσεων μας έρχεται το ταχύτερο οικογενειακό όχημα που κυκλοφορεί αυτήν τη στιγμή στον πλανήτη, την Alpina και πρόκειται για την επιμηκυμένη έκδοση της BMW 5 Series.

Η Alpina είναι ένας βελτιωτικός οίκος για λίγους και στην ουσία προσφέρει αυτό που επιλέγει να μην προσφέρει η ίδια η BMW. Δηλαδή ποιοτικά και δυνατά αυτοκίνητα ακόμη πιο ισχυρά μέσω βελτιώσεων. Η συνεργασία με την BMW είναι μεγάλη και αναγνωρίσιμη και από τις δύο πλευρές με την Alpina να παραδέχεται δημοσίως πως στο γεγονός πως χρησιμοποιεί αυτοκίνητα της βαυαρικής φίρμας, οφείλεται εν πολλοίς η επιτυχία της.

Η γκάμα της Alpina μάλιστα ακολουθεί πιστά και αυτήν της BMW, έτσι η εταιρεία που ίδρυσε πριν από 50 χρόνια ο Μπούρκαρτ Μποφενσίπεν, φροντίζει να βελτιώνει το συντομότερο δυνατόν τα περισσότερα από τα μοντέλα της BMW.

Στην προκειμένη περίπτωση το έκανε με την Station Wagon έκδοση της Σειράς 5, για να δημιουργήσει το ταχύτερο αυτοκίνητο του είδους και ένα από τα ταχύτερα οικογενειακά στον κόσμο. Ο V8 κινητήρας χωρητικότητας 4,4 λίτρων αποδίδει 608 ίππους και περισσότερα από 60 χλγρ. ροπής και στους δύο άξονες. Συνδυάζεται με ένα κιβώτιο οκτώ σχέσεων και από την Alpina υποστηρίζουν πως η δύναμη μπορεί να φτάσει μέχρι και σε ποσοστό 90% στον πίσω άξονα. Όλα τα παραπάνω επιτρέπουν στην Alpina B5 Bi-Turbo SW να κινείται με τελική ταχύτητα 340 χλμ./ώρα και να επιταχύνει για το 0-100χλμ/ώρα σε 3,5 δευτερόλεπτα, δηλαδή σχεδόν 7 δευτερόλεπτα ταχύτερα από την νέα BMW M5.

Την ίδια στιγμή στην Alpina B5 Bi-Turbo SW έχουν διατηρηθεί όλα τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά με τα οποία εφοδιάζει η BMW τα αυτοκίνητα, ενώ τα ποιοτικά στοιχεία των αυτοκινήτων όχι απλώς έχουν διατηρηθεί αλλά έχουν ανέβει επίπεδο. Το ίδιο ισχύει βεβαίως και με την τιμή που υπολογίζεται για την Station Wagon έκδοση περί τις 120.000 Ευρώ. Οι παραδόσεις για το αυτοκίνητο θα ξεκινήσουν τον προσεχή Μάρτιο. Αξίζει δε να αναφέρουμε πως η συνολική παραγωγή της Alpina ετησίως φτάνει τα 1.700 αυτοκίνητα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!