Κινέζικο «supercar» με τελική για γέλια! (pics)

Gazzetta team
Κινέζικο «supercar» με τελική για γέλια! (pics)
Eνας 27χρονος Κινέζος κατασκεύασε ένα δικό του υπεραυτοκίνητο με εντυπωσιακές γραμμές, αλλά και με μία κρυφή αδυναμία που δεν ταιριάζει στο ντιζάιν του!

Ηainan Xiaohuohua! Ετσι ονόμασε ένας 27χρονος Κινέζος το αυτοκίνητο που κατασκεύασε ο ίδιος με τη βοήθεια μόνον του πατέρα του. Ο Τσεν Γινξί σπουδάζει τεχνολογία οχημάτων σε πανεπιστήμιο της Νότιας Κίνας και ξεκίνησε να εξελίσσει το 2014 ένα δικό του ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Το όνομά του είναι Hainan Xiaohuohua και σημαίνει στην επαρχία, όπου ζει ο Γινξί ‘’νέο λουλούδι’’.

Η κατασκευή του οχήματος απαίτησε περίπου ένα χρόνο εντατικής εργασίας και κόστισε στον εμπνευστή του γύρω στις 4.400 ευρώ. Το αμάξωμα του αυτοκινήτου είναι κατασκευασμένο από συνθετικά υλικά, που προέρχονται από την εταιρεία του πατέρα του Γινξί. Πρόκειται για μία χειροποίητη κατασκευή του υιού Τσεν, ενώ κάποια άλλα μέρη, όπως π.χ. η πλατφόρμα, έχουν αγοραστεί online διαδικτυακά.

Παρά το άκρως αεροδυναμικό και δυναμικό ντιζάιν του, το Hainan Xiaohuohua δεν εντυπωσιάζει με ανάλογες επιδόσεις, καθώς η τελική του ταχύτητα περιορίζεται στα 30 χλμ./ώρα. Αυτό δεν ικανοποιεί βεβαίως τον δημιουργό του, που σχεδιάζει ήδη το επόμενο αυτοκίνητο, το οποίο θα επιδιώξει να είναι αισθητά γρηγορότερο. Για να το χρηματοδοτήσει, νοικιάζει ο νεαρός Κινέζος το Hainan Xiaohuohua για διάφορες εκδηλώσεις και κυρίως για γάμους και για εγκαίνια νέων καταστημάτων.

Εκεί δεν φαίνονται οι αργές επιδόσεις του αυτοκινήτου, καθώς είναι ακινητοποιημένο και προσφέρεται για εντυπωσιακές φωτογραφήσεις.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!