Morgan EV3, το πιο αντισυμβατικό τρίκυκλο στον κόσμο (pics & vid)

Gazzetta team
Morgan EV3, το πιο αντισυμβατικό τρίκυκλο στον κόσμο (pics & vid)
Η βρετανική Morgan θα λανσάρει το 2018 το τρίκυκλο EV3 με ηλεκτροκινητήρα, αλλά εξωτερικό σχεδιασμό που παραπέμπει σε αγωνιστικά μοντέλα της δεκαετίας του 30.

Η Morgan θα λανσάρει το 2018 ένα πιο αντισυμβατικά μοντέλα όλων των εποχών. Πρόκειται για την ηλεκτροκίνητη εκδοχή του τρίκυκλου Morgan 3 Wheeler, που ονομάζεται EV3 και θυμίζει εξωτερικά τα αγωνιστικά μοντέλα της δεκαετίας του 30. Το EV3 προβλεπόταν να κυκλοφορήσει αρχικά το 2016, ωστόσο καθυστέρησε και έτσι θα ξεκινήσει τελικά η παραγωγή του το τελευταίο τρίμηνο του 2018.

Για την κίνησή του φροντίζει ένα ηλεκτρικό μοτέρ 50 ίππων, που μεταδίδονται στον πίσω τροχό. Η ισχύς φαίνεται πολύ χαμηλή, όμως κρίνεται επαρκής, αφού το Morgan EV3 ζυγίζει λιγότερα από 500 κιλά χάρη στη χρήση ανθρακονήματος για την κατασκευή του αμαξώματος. Ιδιαίτερα εντυπωσιακή είναι η μάσκα του αυτοκινήτου με τον προβολέα να μην βρίσκεται τοποθετημένος στο κέντρο σαν σήμα κατατεθέν.

Το Morgan EV3 εφοδιάζεται με δύο μπαταρίες, χάρη στις οποίες διαθέτει περίπου 190 χιλιόμετρα αυτονομία και κάθεται καλύτερα στον δρόμο, καθώς διαθέτει χαμηλότερο κέντρο βάρους και υψηλότερης ακαμψίας σασσί από το συμβατικό τρίκυκλο μοντέλο της βρετανικής μάρκας.

Η προσήλωση της Morgan αποκλειστικά και μόνον στην οδηγική απόλαυση αποτυπώνεται σε κάποιες…ελλείψεις, που προκαλούν έκπληξη. Ετσι δεν υπάρχουν πόρτες ούτε προβλέπεται οροφή, ενώ τα καθίσματα και το κόκπιτ με μπρούτζινα και αλουμινένια στοιχεία είναι επίσης μινιμαλιστικής φιλοσοφίας. Παρόλα αυτά, η τιμή του ηλεκτροκίνητου Morgan EV3 αναμένεται να είναι αρκετά τσουχτερή και θα κυμαίνεται γύρω στις 55.000 έως 60.000 ευρώ.

Με πολύ λιγότερα χρήματα μπορεί να δωρίσει κάποιος στο παιδί του το Morgan EV3 Junior. Πρόκειται για ένα παιδικό, ηλεκτρικό τρίκυκλο της Morgan, το οποίο κοστίζει περίπου 7.500 ευρώ χωρίς ΦΠΑ και κυκλοφορεί ήδη στην αγορά!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!