Νέο Seat Arona: Μικρό SUV, μεγάλες ικανότητες (pics & vid)

Γιώργος Βαρίνος
Νέο Seat Arona: Μικρό SUV, μεγάλες ικανότητες (pics & vid)
Όταν οι συμπαγείς διαστάσεις συνδυάζονται με μεγάλους χώρους και δυνατότητα κίνησης σε κάθε έδαφος, τότε το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον.

Διαφορετικό, ελκυστικό, συμπαγές. Εκλεπτυσμένη εμφάνιση που μπορεί να προσωποποιηθεί με δεκάδες τρόπους. Η προσωπικότητα του νέου Seat Arona είναι γεμάτη εκπλήξεις αλλά και πρακτικότητα, άνεση, ασφάλεια, δυναμισμό.

Αυτοπεποίθηση στην οδήγηση

Το νέο Seat Arona διαθέτει ανίχνευση τυφλού σημείου που σας προειδοποιεί αν σας πλησιάζουν άλλα οχήματα προτού αλλάξετε λωρίδα και Front Assist που σας προστατεύει αν το προπορευόμενο όχημα φρενάρει απότομα. Το Adaptive Cruise Control φροντίζει να προσαρμόζει την ταχύτητα, ενώ το σύστημα προειδοποίησης οπισθοπορείας ενεργεί αυτόματα στα φρένα και σας σταματά, εάν υπάρχει πίσω κάποιο όχημα ή αντικείμενο.

Σε περίπτωση ατυχήματος, το σύστημα αποφυγής πολλαπλών συγκρούσεων επεμβαίνει αστραπιαία. Με αυτόν τον τρόπο, αποτρέπει τις επιπλέον επαφές και φροντίζει να διατηρείται πάντα ο έλεγχος. Το σύστημα ανίχνευσης κούρασης μπορεί να διαπιστώσει την κόπωση του οδηγού και συνιστά διάλειμμα. Απόδειξητης κορυφαίας ασφάλειας που προσφέρει το Arona, είναι τα πέντε αστέρια: δηλαδή η ανώτατη διάκριση στις δοκιμές του ευρωπαϊκού οργανισμού Euro NCAP.

Σύγχρονο εκτός, άνετο εντός

Το αμάξωμα του νέου Seat Arona αποτελεί συνδυασμό κομψότητας και πρακτικότητας. Η εξωτερική του σχεδίαση είναι σύγχρονη χωρίς να θυσιάζει την πρακτικότητα και την ευκολία. Εντυπωσιακή όμως είναι η άνεση στο εσωτερικό, το οποίο προσφέρει πολλά περισσότερα από αυτά που ορίζουν οι εξωτερικές διαστάσεις.

Με μήκος 4,138 μέτρα και πλάτος 1,78 το Arona ελίσσεται στα στενά της πόλης και οδηγείται πανεύκολα. Στην καμπίνα του υπάρχουν θέσεις για πέντε επιβάτες και χώρος αποσκευών 400 λίτρων, ικανός να χωρέσει όλες τις αποσκευές για ένα ταξίδι.

Με το Full Link και την οθόνη 8”, συνδέονται εύκολα όλες οι συσκευές ώστε να μην διακόπτεται καμία δραστηριότητα. Τα Apple Car Play™, Android Auto™ και Mirror Link™ είναι διαθέσιμα. Ακόμα και η απόδοση του αυτοκινήτου είναι στο χέρι του οδηγού, με τέσσερα προγράμματα οδήγησης διαθέσιμα ανάλογα με την έκδοση.

Το σύστημα χωρίς κλειδί και η αυτόματη λειτουργία των φώτων και των υαλοκαθαριστήρων, ο ατμοσφαιρικός φωτισμός και ο ασύρματος φορτιστής τηλεφώνου με ενσωματωμένη κεραία GSM είναι μερικά στοιχεία που κάνουν τη διαφορά. Για την κορυφαία απόλαυση κάθε διαδρομής, φροντίζει το σύστημα ήχου BeatsAudio™ με ενισχυτή 300W, έξι ηχεία και subwoofer τελευταίας τεχνολογίας.

Τεχνολογία για τη λογική και τις αισθήσεις

Οι σύγχρονοι turbo κινητήρες του Arona εξασφαλίζουν επάρκεια ισχύος σε κάθε χρήση και κορυφαία οικονομία. Τρία σύνολα βενζίνης από 95 έως και 150 ίππους και δύο σύνολα diesel από 95 έως και 115 ίππους, συνδυάζονται με χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο DSG 7 σχέσεων και δίνουν τη δυνατότητα στον καθένα να βρει αυτό που του ταιριάζει για κάθε ανάγκη και χρήση. Χάρη στο προηγμένο πλαίσιο του νέου Arona, το βάρος έχει περιοριστεί μόλις στα 1.165 κιλά, συμβάλλοντας στις εξαιρετικές επιδόσεις, τη χαμηλή κατανάλωση και την απόλαυση της οδήγησης.

Ελευθερία στην κίνηση και στην απόκτηση

Σήμερα στην πόλη, αύριο στην εξοχή, το νέο Seat Arona κατασκευάστηκε για να διευρύνει τα όρια κίνησης κάθε οδηγού. Η μεγάλη απόσταση από το έδαφος δίνει λύση όταν η άσφαλτος τελειώνει και όταν η διάθεση φυγής το επιβάλλει. Και επειδή η ζωή δεν περιμένει, η ευκολία απόκτησης του Arona, με τιμές που ξεκινούν από τα 14.900€, είναι ένα ακόμα από τα συναρπαστικά του χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!