Έξι SUV που κοντράρουν supercars! (pics)

Gazzetta team
Έξι SUV που κοντράρουν supercars! (pics)
Μπορούν τα ογκώδη τετρακίνητα αυτοκίνητα να φτάσουν σε επιδόσεις τα σπορ supercars; Τα έξι παρακάτω, αποδεικνύουν πως ναι, μπορούν!

Κάθε κατηγορία αυτοκινήτου εξυπηρετεί διαφορετικούς σκοπούς, για να καλύψουν κάθε αγοραστή. Τι γίνεται όμως με εκείνους που... πληρώνουν «βαριά» και θέλουν ένα όχημα για τις εκδρομές τους, χωρίς να αποχωρίζονται τις επιδόσεις των supercars τους;

Για όσους τα... θέλουν όλα, οι εταιρείες έφτιαξαν την κατηγορία των Super SUV που μπορούν να μεταφέρουν με άνεση πέντε επιβάτες, να πατήσουν άφοβα χώμα, να ανέβουν στο χιονοδρομικό και «καπάκια» να κάνουν γύρους στην πίστα! Η εν λόγω κατηγορία όλο και εμπλουτίζεται και για αυτό σας παρουσιάζουμε τα έξι γρηγορότερα, που εύκολα μπορούν να «κοντράρουν» τα supercars.

Lamborghini Urus

Το πιο πρόσφατο «νέο» στην κατηγορία των Super SUV είναι η Lamborghini Urus και είναι και η ταχύτερη. Εφοδιάζεται με έναν V8 κινητήρα των 4.0 λίτρων με δύο τούρμπο και αποδίδει 650 ίππους με 850 Nm ροπής, που εκτοξεύουν το ιταλικό SUV στα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση μέσα σε 3,6 δευτερόλεπτα! Θα συνεχίσει έως τα 305 χλμ./ώρα, ενώ χάρη στο DNA Lamborghini που κυλά στις «φλέβες» της, έχει εκπληκτική οδική συμπεριφορά σε κάθε είδους διαδρομή, παρά το βάτος των 2.250 κιλών και τις ζάντες έως 23 ιντσών.

Bentley Bentayga

Ως «το πιο γρήγορο, ισχυρό και πολυτελές SUV του κόσμου» χαρακτηρίζει η Bentley το Bentayga, με τα δύο πρώτα να ίσχυαν μέχρι και την εμφάνιση της Urus. Κατά τα λοιπά, το βρετανικό υπερπολυτελές μοντέλο, έχει έναν κινητήρα 6.0 λίτρων με δώδεκα κυλίνδρους σε διάταξη W, με 600 ίππους και 900 Nm ροπής. Τα 0-100 χλμ./ώρα είναι ζήτημα 4,1 δευτερολέπτων και η τελική είναι στα 301 χλμ./ώρα.

Jeep Grand Cherokee Trackhawk

Πρόκειται για το ισχυρότερο SUV όλων των εποχών, με 707 ίππους και 880 Nm ροπής από τον υπερτροφοδοτούμενο V8 των 6.2 λίτρων. Το Jeep Grand Cherokee Trackhawk έχει και μεγάλη «προίκα», όπως τα φρένα της Brembo και τροχοί 20 ιντσών, τετρακίνηση Quadra Trac και αυτόματο κιβώτιο των οκτώ σχέσεων. Τα 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνονται σε 3,5 δευτερόλεπτα, όπως η μέτρια αεροδυναμική του «κλέβει» χιλιόμετρα τελικής, που φτάνει τα 290 χλμ./ώρα, μικρότερη από εκείνη των λιγότερο ισχυρών ανταγωνιστών του.

Porsche Cayenne Turbo

Ο πρώτος διδάξας της κατηγορίας των Super SUV είναι σίγουρα η Cayenne της Porsche και σήμερα κυκλοφορεί η τρίτη της γενιά, που παρουσιάστηκε πριν μερικούς μόλις μήνες. Η έκδοση που μας ενδιαφέρει είναι η Turbo, χάρη στον V8 των 4.0 λίτρων που έχει μέγιστη ισχύ 550 ίππων και μέγιστη ροπή στρέψης τα 770 Nm. Τα 0-100 χλμ./ώρα δεν χρειάζονται περισσότερα από 3,9 δευτερόλεπτα για να γίνουν πραγματικότητα και η τελική της ταχύτητα αγγίζει τα 286 χλμ./ώρα. Σύντομα, θα παρουσιαστεί και η ισχυρότερη Turbo S με περίπου 600 άλογα.

Maserati Levante S

Μπορεί να είναι λιγότερο ισχυρή από τα υπόλοιπα της λίστας, η Maserati Levante S όμως είναι απολύτως ικανή χάρη στις πιο μαζεμένες διαστάσεις της και το συγκρατημένο βάρος. Με 430 ίππους από τον τούρμπο V6 κινητήρα των 3.0 λίτρων δεν θα μπορούσε παρά να έχει ταχύτατες επιδόσεις! Η τυπική διαδικασία μέτρησης επιτάχυνσης από στάση έως και τα πρώτα 100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 5,2 δευτερόλεπτα και η τελική της φτάνει τα 264 χλμ./ώρα.

Mercedes-AMG GLE 63 S

Η κουπέ εκδοχή της Mercedes-AMG GLE 63 S είναι ακόμη πιο όμορφη και ισχυρή, με 585 ίππους από έναν V8 κινητήρα των 5.5 λίτρων με διπλό τούρμπο. Μέσα σε 4,2 δευτερόλεπτα έχει φτάσει στα 100 χλμ./ώρα, από ακινησία ενώ η τελική της ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα. Προαιρετικά, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει το AMG Driver's Pack από τη λίστα του έξτρα εξοπλισμού και αυτό, μεταξύ άλλων, θα ανεβάσει τον ηλεκτρονικό κόφτη στα 280 χλμ./ώρα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!