Από 58.130€ η νέα εντυπωσιακή BMW X3 (pics)

Γιώργος Βαρίνος
Από 58.130€ η νέα εντυπωσιακή BMW X3 (pics)
Η BMW X3 ήταν το αυτοκίνητο που εγκαινίασε τη μεσαία κατηγορία SUV το 2003. H νέα BMW X3 ετοιμάζεται να γράψει το επόμενο κεφάλαιο στην επιτυχημένη ιστορία της με μία ακόμα πιο εντυπωσιακή και δυναμική εμφάνιση.

Η τρίτη γενιά της BMW X3 ακολουθεί τα χνάρια των προκατόχων της συνδυάζοντας σκληροτράχηλη εμφάνιση off-road με σπορ στυλ. Οι γνώριμες αναλογίες, όπως πολύ κοντοί εμπρός και πίσω πρόβολοι, αναδεικνύουν την τέλεια κατανομή βάρους 50:50 μεταξύ εμπρός και πίσω άξονα.

Με τις εκδόσεις xLine, M Sport και Luxury Line και τα αξεσουάρ BMW Individual, η εμφάνιση της BMW X3 προσαρμόζεται με ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια στα προσωπικά γούστα των πελατών. Εκτός από τις στάνταρ 18άρες ζάντες αλουμινίου, οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν από συνδυασμούς ζαντών/ελαστικών διαστάσεων έως 21-ιντσών. Πέρα από τη διαφοροποίηση ορισμένων εξωτερικών χαρακτηριστικών, οι τρεις εκδόσεις εξοπλισμού προσαρμόζουν το εσωτερικό στη θεματολογία που υποστηρίζει η κάθε μία. Το εσωτερικό της νέας BMW X3 διαθέτει έναν απαράμιλλο συνδυασμό ποιότητας υλικών, φινιρίσματος και εφαρμογής ενώ ξεπερνά την προκάτοχό της σε πολυτέλεια και φινέτσα.

Ένα ακόμα νέο στοιχείο εξοπλισμού είναι το προαιρετικό BMW Display Key, που όχι μόνο κλειδώνει και ξεκλειδώνει την BMW X3 μέσω τηλεχειρισμού, αλλά εμφανίζει και ποικίλες πληροφορίες κατάστασης του αυτοκινήτου και κάνει χρέη τηλεχειριστηρίου για το προαιρετικό βοηθητικό σύστημα κλιματισμού.

Οι μηχανικοί της BMW εφάρμοσαν εκτεταμένα μέτρα για να βελτιώσουν σημαντικά τη δυναμική συμπεριφορά, την κατευθυντική ευστάθεια και την οδηγική αίσθηση της νέας BMW X3. Έτσι το νέο μοντέλο είναι ακόμα πιο σπορ από το προηγούμενο, χωρίς συμβιβασμούς στην οδηγική άνεση. Οι επιλογές πλαισίου περιλαμβάνουν ανάρτηση M Sport, Dynamic Damper Control, φρένα M Sport και σπορ σύστημα διεύθυνσης με μεταβλητό λόγο
υποπολλαπλασιασμού.

Δύο κινητήρες diesel και τρεις βενζινοκινητήρες θα διατίθενται από το λανσάρισμα για τη νέα BMW X3. Η BMW X3 M40i 360 hp γίνεται το πρώτο Αυτοκίνητο M Performance της οικογένειας X3 και πλαισιώνεται από ένα δεύτερο βενζινοκίνητο μοντέλο με τη μορφή της BMW X3 xDrive30i που αποδίδει 252 hp . Τα δύο πετρελαιοκίνητα μοντέλα είναι η BMW X3 xDrive20d με 190 hp και η BMW X3 xDrive30d που αποδίδει 265 hp. Η BMW X3 20i με 184 hp και δυνατότητα επιλογής τετρακίνησης ή πίσω κίνησης θα ακολουθήσει λίγο μετά το λανσάρισμα της νέας X3. Όλες οι εκδόσεις κινητήρων θα συνδυάζονται στάνταρ με μία βελτιστοποιημένη έκδοση του οκτατάχυτου κιβωτίου Steptronic.

Η στρατηγική εξέλιξης BMW EfficientDynamics για τη νέα BMW X3 περιλαμβάνει κινητήρες βελτιστοποιημένης κατανάλωσης και την εκτενή εφαρμογή ελαφρών μέτρων σχεδίασης ελαφρού βάρους. Για παράδειγμα, η αυξημένη χρήση αλουμινένιων εξαρτημάτων του κινητήρα και της ανάρτησης έχει μειώσει το βάρος των σχετικών συστημάτων. Κατά συνέπεια, η νέα BMW X3 είναι μέχρι 55 kg ελαφρύτερη από τα αντίστοιχα προηγούμενα μοντέλα με παρόμοιο εξοπλισμό. Επιπλέον, η νέα BMW X3 έχει κορυφαίο συντελεστή αεροδυναμικής Cd = 0.29.

Το θεμελιώδες στοιχείο του BMW ConnectedDrive – μαζί με τα συστήματα υποστήριξης οδηγού BMW Personal CoPilot – δημιουργείται από τις Υπηρεσίες και εφαρμογές BMW ConnectedDrive. Η νέα BMW X3 περιλαμβάνει τώρα το BMW Connected. Λειτουργώντας με βάση μία ευέλικτη πλατφόρμα, το Open Mobility Cloud, αυτή η ενσωματωμένη ψηφιακή φιλοσοφία για αναβαθμισμένη προσωπική μετακίνηση χρησιμοποιεί ποικίλα μέσα επικοινωνίας (όπως smartphones και smartwatches) για να ενσωματώσει το αυτοκίνητο στην προσωπική ζωή του χρήστη. Αυτό σημαίνει για παράδειγμα ότι μπορεί να μεταφέρει πληροφορίες σχετικές με τη μετακίνηση, όπως διευθύνσεις από καταχωρήσεις ημερολογίου αυτόματα ως προορισμούς στο σύστημα πλοήγησης και να υπολογίσει την ιδανική ώρα αναχώρησης για το ταξίδι.

Οι τιμές ξεκινούν από τα 58.130€. Δείτε εδώ τις τιιμές όλων των μοντέλων.

Περισσότερα μόλις την πάρουμε για δοκιμή.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!