Lamborghini Urus: SUV υψηλών επιδόσεων (pics+vid)

Gazzetta team
Lamborghini Urus: SUV υψηλών επιδόσεων (pics+vid)
Σε μια ειδική εκδήλωση στις εγκαταστάσεις της, η Lamborghini παρουσίασε το νέο super SUV, με το όνομα Urus.

Με 305 χλμ./ώρα τελική ταχύτητα και 3,6 δλ. για την επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα, αυτό είναι πλέον το ταχύτερο του είδους του, παίρνοντας τη σκυτάλη από την Bentley Bentayga των 301 χλμ./ώρα.

Το Urus είναι ένα αυτοκίνητο που ξεχειλίζει από τεχνολογία και αυτή ξεκινά από τον V8 κινητήρα των 4.0 λίτρων που βρίσκεται κάτω από το καπό του. Με δύο turbo να πιέζουν αέρα στους κυλίνδρους του, αποδίδει την εκπληκτική ισχύ των 650 ίππων και τη ροπή των 850 Nm.

Παρότι το τεράστιο αμάξωμα με τους τροχούς των 21 ιντσών –προαιρετικά μπορεί να δεχτεί έως και διαμέτρου 23’’- ζυγίζει 2.250 κιλά, όχι μόνο οι επιδόσεις αλλά και η οδική συμπεριφορά είναι εντυπωσιακή.


Για την τελευταία φροντίζει η εξαιρετική κατανομή του βάρους, 65:55 εμπρός και πίσω αντίστοιχα, αλλά και μια πλειάδα τεχνολογικά προηγμένων χαρακτηριστικών. Από αυτά συγκρατήστε την μόνιμη τετρακίνηση με την λειτουργία torque vectoring, την εξελιγμένη ενεργητική τετραδιεύθυνση και την πνευματική ανάρτηση, που λειτουργεί σε συνεργασία με τα έξι διαφορετικά προγράμματα οδήγησης, ρυθμίζοντας όχι μόνο τη σκληρότητα της απόσβεσης αλλά και το ύψος του αμαξώματος από το έδαφος.

Για την πέδηση του τεράστιου super SUV φροντίζουν φρένα αγωνιστικών προδιαγραφών, με κεραμικούς δίσκους και δαγκάνες έξι εμβόλων εμπρός και τεσσάρων πίσω.

Αισθητικά το Urus, παρά τον τεράστιο όγκο του, ξεχωρίζει άμεσα ως Lamborghini και αυτό αποτελεί μια μεγάλη επιτυχία. Τεράστια ανοίγματα αέρα εμπρός, τα χαρακτηριστικά στενά και φαρδιά φωτιστικά σώματα και οι έντονες ακμές στο αμάξωμα είναι τα στοιχεία που συνθέτουν την διακριτή του παρουσία.

Εσωτερικά δύο τεράστιες ψηφιακές οθόνες μονοπωλούν το χώρο στην κεντρική κονσόλα, ενώ ο οδηγός έχει στη διάθεσή του έναν επίσης ψηφιακό πίνακα οργάνων. Το τετραθέσιο εσωτερικό εξασφαλίζει εκπληκτική άνεση για οδηγό και επιβάτες, ενώ πλουσιοπάροχος είναι ο χώρος αποσκευών με 600 λίτρα όγκο.

Το Lamborghini Urus θα είναι διαθέσιμο μέσα στο 2018 σε τιμές που στην Ευρώπη θα ξεπερνούν λίγο τις 200.000 ευρώ, ενώ η εταιρεία υπολογίζει ότι μέχρι το 2019 το εκπληκτικό της SUV θα έχει συμβάλλει στο διπλασιασμό των 3.500 αυτοκινήτων που πούλησε το 2016.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!