Έξι μάρκες αυτοκινήτων που ποτέ δεν περιμέναμε να φτιάξουν SUV (pics)

Gazzetta team
Έξι μάρκες αυτοκινήτων που ποτέ δεν περιμέναμε να φτιάξουν SUV (pics)
Η νέα μόδα θέλει τουλάχιστον ένα SUV στην γκάμα των αυτοκινητοβιομηχανιών και οι έξι παρακάτω, είναι εκείνες που λέγαμε πως ποτέ δεν θα κατασκευάσουν!

Ποιος περίμενε ότι κάποια μέρα θα βλέπαμε ένα ογκώδες τετρακίνητο SUV με τα σήματα της Lamborghini, για παράδειγμα; Κι όμως, η Urus είναι πλέον πιο κοντά από ποτέ, με τις 4 του Δεκέμβρη να σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη της καριέρας της αφού τότε θα παρουσιαστεί επίσημα.

Είναι όμως κι άλλες εταιρείες που ανήκουν στα χαρακτηριστικά παραδείγματα. Παρακάτω, βλέπουμε συνολικά έξι, που μας... διέψευσαν πανηγυρικά και εντάχθηκαν κι εκείνες στη «νέα μόδα»! Ο τελικός απολογισμός ωστόσο σίγουρα είναι θετικός, αφού προσφέρουν το μοναδικό χαρακτήρα τους σε πολυχρηστικά οχήματα.

Alfa Romeo

Μια εταιρεία «ταγμένη» στην παράδοση και τα αυτοκίνητα που έχουν πάνω από όλα προσωπικότητα, είναι η Alfa Romeo. Η μάρκα, είχε χάσει για χρόνια την ταυτότητά της, ωστόσο η νέα Giulia έβαλε τα πράγματα σε τάξη. Πάνω στην τελευταία, κτίστηκε και το πρώτο SUV της με το όνομα Stelvio, που είναι συνώνυμο της οδηγικής απόλαυσης, ως οφείλει ένα αυτοκίνητο με το σήμα της Alfa στη μάσκα. Διατίθεται με κινητήρες έως και 510 ίππων.

Bentley

Η Bentley ανήκει στις κορυφαίες εταιρείες κατασκευής πολυτελών οχημάτων, με διάφορα σεντάν, κουπέ και κάμπριο αυτοκίνητα στην γκάμα της. Η βρετανική μάρκα όμως, έκανε το μεγάλο βήμα με τη Bentayga και πέρασε το χαρακτήρα της μέσα σε ένα μεγάλο SUV, που είναι σημείο αναφοράς της πολυτέλειας στην κατηγορία της. Εφοδιάζεται με μοτέρ 6.0 λίτρων και 12 κυλίνδρων σε διάταξη W, ενώ αποδίδει 600 ίππους με 900 Nm ροπή στρέψης.

Lamborghini

Όπως λέμε και στο κεντρικό κείμενο, η Lamborghini ετοιμάζει πυρετωδώς την Urus, που θα παρουσιαστεί επίσημα στις 4 του Δεκέμβρη. Περιμένουμε ένα ταχύτατο SUV που θα μπαίνει ακόμη και στην... πίστα ενώ παράλληλα, θα έχει δυνατότητες κίνησης εκτός δρόμου.Φήμες, λένε ότι θα φορέσει έναν V8 κινητήρα με δύο τούρμπο και απόδοση περίπου στα 650 άλογα. Θεωρείται ως ο διάδοχος της LM002, που ήταν ένα σκληροτράχηλο 4x4 και είχε πουληθεί σε λίγα κομμάτια, αρκετές δεκαετίες πριν.

Maserati

Η Levante είναι ένα σπορ SUV που κατασκεύασε η Maserati πριν λίγα χρόνια και μας εντυπωσίασε όλους με αυτή της την απόφαση, σαν μια παραδοσιακή εταιρεία σπορ μοντέλων. Κυκλοφορεί με κινητήρες έως και 430 ίππων που χαρίζουν πολύ καλές επιδόσεις στο ιταλικό SUV και αναμφίβολα, η χαρακτηριστική μάσκα με την τρίαινα στο κέντρο που συναντάμε σε όλες τις Maserati την κάνουν ένα από τα ομορφότερα αυτοκίνητα της κατηγορίας της.

Porsche

Η Cayenne βρίσκεται χρόνια στην γκάμα της Porsche και πλέον την έχουμε συνηθίσει, αν όμως λέγαμε στους φίλους μας ότι η μάρκα από το Τσουφενχάουζεν θα φτιάξει ένα μεγάλο τετρακίνητο αυτοκίνητο στις αρχές της δεκαετίας του 2000, θα μας κορόιδευαν. Τελικά η Porsche μάλλον ανακάλυψε την κότα με τα χρυσά αυγά και η Cayenne είναι το σημαντικότερο μοντέλο στην γκάμα της, που φέρνει τα περισσότερα χρήματα στο ταμείο. Δεν άργησε να το εκτιμήσει αυτό και να λανσάρει και δεύτερο SUV, τη μικρότερη Macan.

Rolls Royce

Σε μια ίδια περίπου περίπτωση με τη Bentley βρίσκεται η Rolls Royce, που είναι έτοιμη να μας δείξει τη νέα Cullinan. Η βρετανική φίρμα είναι και εκείνη συνώνυμο της πολυτέλειας, της αρχοντιάς και της ποιότητας και αποφάσισε να εξελίξει ένα πολυτελέστατο SUV, ώστε να διεκδικήσει το δικό της μερίδιο στην ιδιαίτερα δημοφιλή κατηγορία. Την περιμένουμε με ένα V12 μοτέρ των 6.75 λίτρων, που θα αποδίδει 570 ίππους και 900 Nm ροπής, με τη βοήθεια από δύο τούρμπο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!