Οκτώ σπορ αυτοκίνητα που βγαίνουν αποκλειστικά πεντάθυρα! (pics)

Gazzetta team
Οκτώ σπορ αυτοκίνητα που βγαίνουν αποκλειστικά πεντάθυρα! (pics)
Με επιδόσεις που φτάνουν τα supercar δεκαετίας και πραγματικά σπορ οδική συμπεριφορά, αυτά τα μοντέλα παντρεύουν την πρακτικότητα με το ανήσυχο πνεύμα!

Η νέα τάση στην αυτοκίνηση θέλει την κατάργηση των τρίθυρων χάτσμπακ, με τις περισσότερες εταιρείες να προσφέρουν τα μοντέλα τους αποκλειστικά με πέντε πόρτες. Πριν μερικά χρόνια, ελάχιστοι θα αγόρασαν ένα hot hatch με πίσω θύρες, καθώς το σπορ look ήταν άμεσα συνδεδεμένο με την απουσία αυτών.

Όμως σήμερα οι περισσότερες μάρκες δεν προσφέρουν καν τα τρίπορτα, επειδή στις απλές εκδόσεις των μοντέλων, επικρατούν με μεγάλη διαφορά οι πρακτικότερες παραλλαγές των πεντάθυρων. Έτσι δεν τους συμφέρει να παράγουν δύο διαφορετικά αμαξώματα για το ίδιο αυτοκίνητο, για αυτό οι γρήγορες εκδόσεις τους δεν έχουν κάποια τρίθυρη να «πατήσουν» και αναγκαστικά, έρχονται με πέντε. Ας δούμε οκτώ νέα μοντέλα, που αγοράζουμε αναγκαστικά πεντάθυρα, όμως δεν μας... χαλάει καθόλου!

Audi RS3

Ο «βασιλιάς» των χάτσμπακ σε δύναμη και επιδόσεις είναι το νέο Audi RS3, με τους 400 ίππους από τον τούρμπο πεντακύλινδρο 2.5 TFSI. Συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο τύπου διπλού συμπλέκτη και τετρακίνηση, όμως όχι με παραλλαγή τριών θυρών. Περίεργο, καθώς το συμβατικό A3 έρχεται και ως τρίπορτο. Πάντως, μπορείτε να το αγοράσετε και σε σεντάν (τετράθυρη) εκδοχή.

Ford Focus RS

Το τετρακίνητο θαύμα της Ford με τον ισχυρό 2.3 EcoBoost των 350 ίππων ντριφτάρει... όσο πάει και έχει καταιγιστικές επιδόσεις για τα δεδομένα των χάτσμπακ, όμως αν το καλοκοιτάζετε να υπολογίζετε μόνο σε πεντάθυρη βερσιόν. Το Focus αυτής της γενιάς δεν προσφέρεται καθόλου ως τρίθυρο και βέβαια αυτό ισχύει τόσο για το σκληροπυρηνικό RS, όσο και για το σπορ ST.

Honda Civic Type-R

Ο κάτοχος του ρεκόρ για προσθιοκίνητο αυτοκίνητο στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ είναι το Honda Civic Type-R, ένα πραγματικά σπορ αυτοκίνητο με έναν κινητήρα 2.0 λίτρων τεχνολογίας VTEC Turbo, που αποδίδει 320 ίππους. Η Honda, αποφάσισε να το λανσάρει αποκλειστικά ως πεντάθυρο, όπως έκανε και με τις υπόλοιπες εκδόσεις του μικρομεσαίου μοντέλου της.

Hyundai i30 N

Νέο, ωραίο και επιτέλους εντυπωσιακό είναι το νέο Hyundai i30 N, που έρχεται για να βάλει δύσκολα στον ανταγωνισμό του. Το αυτοκίνητο εξοπλίζεται με έναν τούρμπο τετρακύλινδρο δίλιτρο κινητήρα των 275 ίππων και οι επιδόσεις του, μαζί με την οδική συμπεριφορά του, το συγκαταλέγουν στα κορυφαία του είδους. Αν το ψάχνετε για τρίθυρο, θα απογοητευτείτε!

Mercedes-AMG A45

Το αυτοκίνητο με τον ισχυρότερο δίλιτρο κινητήρα ευρείας παραγωγής είναι η Mercedes-AMG A45, με 381 ίππους και τετρακίνηση. Πρόκειται για ένα από τα γρηγορότερα χάτσμπακ, που μένει πίσω μόνο από το Audi RS3 των 400 πλέον ίππων, στην πιο πρόσφατη εκδοχή του. Όπως συμβαίνει και με το Audi, έτσι και η Mercedes, δεν διατίθεται με τρεις πόρτες.

Peugeot 308 GTI

Το Peugeot 308 διατίθεται αποκλειστικά με αμάξωμα πέντε θυρών και βέβαια αυτό ισχύει και για την κορυφαία έκδοση του μοντέλου, που δεν είναι άλλη από τη GTI. Το αυτοκίνητο εφοδιάζεται με έναν κορυφαίο κινητήρα, τον δυνατότερο 1.600άρη παραγωγής, που αποδίδει χάρη στο τούρμπο 272 ίππους και εκτοξεύει το μικρομεσαίο Peugeot στο πάτημα του γκαζιού.

Renault Megane RS

H RenaultSport έκανε το θαύμα της και μας παρουσίασε το κορυφαίο Megane, που εκτός από δυναμικό και σύγχρονο, είναι ταχύτατο σε κάθε τερέν. Κινείται από έναν τούρμπο τετρακύλινδρο των 1.8 λίτρων με 280 άλογα και 390 Nm ροπής, διαθέτει τετραδιεύθυνση 4Control και κίνηση αποκλειστικά στους εμπρός τροχούς. Όπως όλα τα παραπάνω, δεν θα το βρείτε σε τρίθυρο.

Volkswagen Polo GTI

Η νέα γενιά του Volkswagen Polo ανανεώθηκε συνολικά και η μάρκα έφτιαξε ένα καλύτερο αυτοκίνητο με μεγάλους χώρους και τεχνολογία. Η κορυφαία έκδοση είναι η GTI που εφοδιάζεται με τον 2.0 TSI των 200 ίππων και έρχεται για να παίξει το ρόλο του σπορ μοντέλου στην γκάμα. Όμως, σε αντίθεση με τις προηγούμενες γενιές του, είναι διαθέσιμο μόνο ως πεντάθυρο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!