Αυτά είναι τα πιο εξωτικά αυτοκίνητα στον πλανήτη! (pics)

Gazzetta team
Αυτά είναι τα πιο εξωτικά αυτοκίνητα στον πλανήτη! (pics)
Περιορισμένη παραγωγή, σχεδιαστικές ακρότητες και βέβαια, υψηλές τιμές, συνδέουν όλα τα παρακάτω μοντέλα, που είναι μερικά από τα πιο εξωτικά στη Γη!

Η θέα ενός supercar στο δρόμο προκαλεί δέος σε αυτούς που αγαπούν τα αυτοκίνητα και εντυπωσιασμό στους υπόλοιπους που το παρατηρούν, καθώς είναι αδύνατο να μη ξεχωρίσει μέσα στο πλήθος των «συμβατικών» τετράτροχων.

Όμως ακόμη κι αυτά, μπορούν να φανούν σχεδόν... ασήμαντα δίπλα στα αυτοκίνητα που παρουσιάζουμε παρακάτω! Πρόκειται για μερικά από τα πιο εντυπωσιακά στο σχεδιασμό, σπάνια και ακριβά μοντέλα που έχουν κατασκευαστεί και οι πιθανότητες να δούμε ένα από κοντά είναι ελάχιστες. Να τονίσουμε ότι στη λίστα περιλαμβάνονται αποκλειστικά road-legal αυτοκίνητα και όχι καθαρόαιμα αγωνιστικά. Απολαύστε τα!

Lamborghini Veneno

Το είδαμε για πρώτη φορά στην έκθεση της Γενεύης το 2013 και προκάλεσε πολύ το ενδιαφέρον. Είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα σχεδιαστικά αυτοκίνητα, που δεν μπορείς να πεις ακριβώς όμορφο, όμως πολλοί λατρεύουν τη διαφορετικότητά του. Η Lamborghini Veneno είναι ένα συλλεκτικό μοντέλο που δεν κατασκευάστηκε σε πολλά αντίτυπα και κινείται από έναν κινητήρα 750 ίππων, που εξασφαλίζει τελική άνω των 350 χλμ./ώρα.

Lykan Hypersport

Ο περισσότερος κόσμος έμαθε το Lykan Hypersport μέσα από το Fast and Furious, όταν έκανε άλμα από έναν ουρανοξύστη σε έναν άλλο! Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο κοστίζει περίπου 3 εκατομμύρια Ευρώ, ολοκληρώνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 2,8 δευτερόλεπτα και μπορεί να ξεπεράσει τα 380 χλμ./ώρα! Ένα πραγματικό hypercar δηλαδή, με την ανάλογη εξωτική εμφάνιση φυσικά.

Pagani Zonda Revolucion

Το Pagani Zonda είναι από μόνο του ιδιαίτερα εξωτικό, όμως εδώ έχουμε να κάνουμε με μια ειδική έκδοσή του, με μόλις πέντε αντίτυπα να κυλούν τους τροχούς τους στον πλανήτη! Τεράστια αεροτομή, splitter σε κάθε εκατοστό του αμαξώματος και εμφάνιση σαν αγωνιστικό μονοθέσιο με... καπάκι, συνθέτουν ένα από τα πιο ιδιαίτερα μοντέλα που μπορούμε να σκεφτούμε. Παράγει περίπου 800 ίππους, που σε συνδυασμό με το χαμηλό βάρος, μπορούν να «εκτελέσουν» σχεδόν ότι βρεθεί απέναντί του. Αν «ψήνεστε», πρέπει να καταβάλλετε 2,2 εκατομμύρια Ευρώ, με δώρο τη μεταβίβαση!

Maybach Exelero

Μόλις 6 Maybach Exelero βγήκαν από τη γραμμή παραγωγής και οφείλουμε να ομολογήσουμε πως ανήκει στα αυτοκίνητα που τα κοιτάς και μένεις άναυδος. Ο σχεδιασμός του είναι μια ανάμειξη κλασικού και φουτουριστικού, με έναν τρόπο που μόνο η Maybach μπορεί να επιτύχει. Αν ποτέ δείτε μια από τις έξι από κοντά, αυτό που θα σας κάνει εντύπωση είναι το... μέγεθός της. Φτάνει τα 5,9 μέτρα και μιλάμε για ένα δίπορτο κουπέ!

Lamborghini Sesto Elemento

Το απόλυτο αυτοκίνητο για πίστα παρουσιάστηκε το 2010 στο Παρίσι από τη Lamborghini και δεν είναι άλλο από τη Sesto Elemento. Ο V10 ατμοσφαιρικός κινητήρας της των 5.2 λίτρων αποδίδει 578 ίππους και το βάρος είναι οριακά κάτω από τον τόνο, στα 999 κιλά! Φαντάζεστε, λοιπόν, τι μπορεί να κάνει στα χέρια ενός έμπειρου οδηγού! 20 από αυτές πέρασαν στην παραγωγή και είναι ένα από τα αυτοκίνητα που «κυνηγούν» οι μεγάλοι συλλέκτες.

Koenigsegg CCXR Trevita

Βασισμένο στο «απλό» CCXR, το συγκεκριμένο μοντέλο της Koenigsegg βγήκε σε μόλις δύο αντίτυπα! Το ένα, ήταν στην κατοχή του διάσημου μποξέρ, Φλόιντ Μεϊγουέδερ, όμως πρόσφατα άλλαξε χέρια. Κοστίζει κοντά στα 4,5 εκατομμύρια Ευρώ και το βασικό του στοιχείο, που το έκανε πολύ γνωστό, ήταν τα λευκά ανθρακονήματα με ρινίσματα διαμαντιών που ήταν κατασκευασμένο, με αποτέλεσμα να λάμπει σαν τον πολύτιμο λίθο όταν το φωτίζει ο ήλιος!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!