Εννέα SUV με κουπέ DNA! (pics)

Gazzetta team
Εννέα SUV με κουπέ DNA! (pics)
Τα εντυπωσιακά μοντέλα που παρουσιάζουμε «παντρεύουν» δύο κόσμους, αυτόν των οχημάτων ελεύθερου χρόνου και εκείνον των κουπέ αυτοκινήτων, για όσους τα θέλουν... όλα σε ένα.

Πριν από μερικά χρόνια η BMW παρουσίασε την X6, ένα SUV με κουπέ γραμμές, κάτι πολύ πρωτοποριακό για την εποχή που έμελλε να δημιουργήσει μια νέα υποκατηγορία οχημάτων.

Έκτοτε, έχουν κάνει την εμφάνισή τους κι άλλα μοντέλα αντίστοιχης φιλοσοφίας, με παρόμοιες, μεγαλύτερες ή μικρότερες διαστάσεις.

Σήμερα στην ελληνική αγορά συναντάμε αρκετά τέτοια αυτοκίνητα και εμείς σας παρουσιάζουμε εννέα εντυπωσιακά SUV, που έχουν στο DNA τους στοιχεία από κουπέ μοντέλα. Δείτε τα αναλυτικά, ακριβώς από κάτω!


Alfa Romeo Stelvio

Το ιταλικό SUV ίσως δεν μπορεί να χαρακτηριστεί «καθαρόαιμο» κουπέ SUV όμως μέρος της γοητείας της είναι η έντονα κεκλιμένη γραμμή της οροφής της. Για αυτό, τη συμπεριλαμβάνουμε στη λίστα! Διατίθεται με μια ευρεία γκάμα κινητήρων από 150 έως 280 ίππων και φυσικά, υπάρχει και η κορυφαία Alfa Romeo Stelvio QV με 510 άλογα, από έναν twin turbo V6 των 2.9 λίτρων.

BMW X4

Η εντυπωσιακή BMW X4 είναι ένα μεσαίο πολυτελές SUV που ακολούθησε το δρόμο που χάραξε η μεγαλύτερη X6 και απέκτησε μια κουπέ γραμμή οροφής. Στην ελληνική αγορά είναι διαθέσιμη με πολλούς διαφορετικούς κινητήρες βενζίνης και ντίζελ που «παίζουν» από 184 έως 360 άλογα, στην κορυφαία έκδοση M40i.

BMW X6

Ο «ιδρυτής» της υποκατηγορίας των κουπέ SUV ονομάζεται BMW X6 και ύστερα από μια σειρά ανανεώσεων, παραμένει επίκαιρη και εντυπωσιακή. Από πλευράς διαστάσεων, τοποθετείται κοντά στη «συμβατική» X5 και ο αγοραστής έχει να επιλέξει ανάμεσα από πολλές και ισχυρές επιλογές κινητήρων. Στη «βάση» της γκάμας, ο ντίζελ με τους 258 ίππους και ο κορυφαίος είναι εκείνος της xDrive50i, με 450 άλογα.

DS4 Crossback

Η Crossback εκδοχή του κομψού DS4 είναι ένα light SUV με στυλ και χαρακτήρα. Δεν διατίθεται με τετρακίνηση όμως η αυξημένη απόσταση από το έδαφος του επιτρέπουν συνετές εκτός δρόμου αποδράσεις, ενώ πόντους δυναμισμού προσθέτουν τα μαύρα προστατευτικά πλαστικά στο αμάξωμα. Εξοπλίζεται με δύο κινητήρες, έναν βενζίνης 1.2 λίτρων με 130 ίππους και έναν ντίζελ 1.6 λίτρων 120 ίππων. Ο δεύτερος, συνδυάζεται και με αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων.

Mercedes-Benz GLC Coupe

Το μοντέλο της Mercedes-Benz είναι ένα καθαρόαιμο κουπέ SUV αφού το λέει και το ίδιο του το όνομα, GLC Coupe. Το πίσω μέρος του θυμίζει τα κλασικά κουπέ της εταιρείας, όπως η C η Ε ή η S-Class και αυτό μόνο ως καλό μπορεί να μετρηθεί! Οι κινητήρες ξεκινούν από τα 170 άλογα και φτάνουν τα 327 της υβριδικής GLC 350e ενώ υπάρχουν και οι AMG με απόδοση έως 510 ίππους.

Mercedes-Benz GLE Coupe

Η Mercedes-Benz GLE Coupe διαφοροποιείται πολύ σχεδιαστικά από την «απλή» GLE, ειδικά στο πίσω μέρος της. Όπως και η GLC, έτσι κι αυτή, θυμίζει τα παραδοσιακά κουπέ της μάρκας και αναμφίβολα, μιλάμε για ένα από τα πιο κομψά οχήματα ελεύθερου χρόνου. Διατίθεται με κινητήρες από 258 έως 585 ίππους, στις κορυφαίες AMG εκδόσεις της.

Mitsubishi Eclipse Cross

Το ολοκαίνουργιο Mitsubishi Eclipse Cross έρχεται για να πλαισιώσει το «παραδοσιακό» ASX και έχει εντυπωσιακό ντιζάιν. Αναμφίβολα, μπορεί να τοποθετηθεί ανάμεσα στα κουπέ SUV λόγω της έντονης κλίσης της οροφής, που εκτός από ενδιαφέρουσα εικόνα, του δίνει και χαρακτήρα! Στην Ελλάδα θα εισάγεται αποκλειστικά με τον τούρμπο βενζινοκινητήρα 1.5 λίτρων με 163 ίππους και όχι με τον 2.2 ντίζελ, λόγω υψηλού κυβισμού.

Range Rover Evoque

Το Range Rover Evoque είναι το πιο μοντέρνο αυτοκίνητο στην γκάμα της Land Rover και εκτός από την απλή και την κουπέ έκδοσή του, διατίθεται και σε κάμπριο! Το κουπέ, που είναι εκείνο που μας ενδιαφέρει στην προκειμένη περίπτωση, έρχεται με έναν πετρελαιοκινητήρα 150 ίππων που στέλνει την ισχύ του στους εμπρός τροχούς, από ένα χειροκίνητο σασμάν με έξι ταχύτητες.

Toyota C-HR

Η Toyota έκανε ένα μεγάλο βήμα όταν παρουσίασε το C-HR καθώς είδαμε ένα πολύ ενδιαφέρον αυτοκίνητο με εντυπωσιακή εμφάνιση που κάνει τη διαφορά στην γκάμα της. Η γραμμή της οροφής του τείνει αρκετά προς τα κουπέ SUV και για αυτό το συμπεριλάβαμε στη λίστα που ετοιμάσαμε. Διατίθεται με έναν τούρμπο κινητήρα βενζίνης 1.2 λίτρων και 116 ίππων που μπορεί να συνδυαστεί τόσο με αυτόματο κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων (CVT) όσο και με τετρακίνηση. Η έκδοση Hybrid χρησιμοποιεί ένα ατμοσφαιρικό μοτέρ βενζίνης 1.8 λίτρων, αποδίδει 122 ίππους, συνδυάζεται αποκλειστικά με το CVT και η κίνηση μεταδίδεται μόνον εμπρός.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!