Τετρακίνητο Fiat 500 έρχεται από την κόλαση με 350 ίππους! (pics)

Gazzetta team
Τετρακίνητο Fiat 500 έρχεται από την κόλαση με 350 ίππους! (pics)
Ένα πολύ ειδικό πρότζεκτ ετοίμασε για τους λάτρεις της ταχύτητας, αλλά και των ιδιαίτερων κατασκευών η Giannini, χρησιμοποιώντας ένα πεντακοσαράκι και μπόλικη τρέλα!

Τα Abarth 500 και 595 είναι οι γρήγορες εκδόσεις του Fiat 500 όμως αν κάποιος θέλει κάτι πραγματικά ξεχωριστό και ισχυρό, πρέπει να κοιτάξει το Giannini 350 GP4. Το συγκεκριμένο μοντέλο βασίζεται στο γνωστό μας πεντακοσαράκι όμως σχεδόν τίποτα δεν έχει μείνει το ίδιο.

Εμφανισιακά «φωνάζει» από μακριά την ταυτότητά του με τα τεράστια φουσκώματα, τις εισαγωγές αέρα σε κάθε πιθανό σημείο και τις λευκές ζάντες αλουμινίου που φιλοξενούν μέσα τους αγωνιστικά φρένα με διάτρητους δίσκους.

Στο κομμάτι του κινητήρα έχει τοποθετηθεί ο 1.750 TBi της Alfa Romeo, που βρίσκουμε στην κορυφαία έκδοση Veloce της Giulietta αλλά και στο σπορ 4C και η απόδοσή του έχει ανέβει στους 350 ίππους, στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Η τεράστια ισχύς δεν θα μπορούσε να αξιοποιηθεί από το εργοστασιακό σύστημα μετάδοσης και δεν ενισχύθηκε απλά, αλλά προστέθηκε και σύστημα τετρακίνησης που βοηθά το μικρό αμάξωμα να στέκεται καλύτερα σε οριακές συνθήκες.

Αν και δεν έχουμε φωτογραφίες από το εσωτερικό, βλέπουμε πως έχει τοποθετηθεί ένα roll cage για την ενίσχυση της ακαμψίας του αμαξώματος και την επιπλέον προστασία των επιβατών. Σε ο,τι αφορά το κόστος, αναμένουμε την επίσημη ανακοίνωση της τιμής όμως εικάζουμε ότι θα είναι αρκετά υψηλότερη από εκείνη του πισωκίνητου μοντέλου, που στοιχίζει περίπου 150.000€.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!