Το Opel Insignia σε νέες περιπέτειες

Γιώργος Βαρίνος
Το Opel Insignia σε νέες περιπέτειες
Οι εκδόσεις sedan και station του νέου Insignia συμπληρώνονται με ένα τρίτο μοντέλο, το Country Tourer, που δεν φοβάται τις επισκέψεις εκτός δρόμου.

Με περιπετειώδη χαρακτήρα και προαιρετικό σύστημα AWD με έλεγχο της κατανομής ροπής (torque vectoring), το Opel Insignia Country Tourer είναι η ιδανική επιλογή για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ και των υπαίθριων δραστηριοτήτων.

Το νέο μοντέλο είναι ευρύχωρο και σημαντικά ελαφρύτερο από την απερχόμενη έκδοση χάρη σε μία νέα αρχιτεκτονική. Επίσης διαθέτει ποικίλες καινοτόμες τεχνολογίες, όπως αρμόζει σε μία αληθινή ‘ναυαρχίδα’. Αισθητικά ξεχωρίζει από την αυξημένη απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος, τα μαύρα προστατευτικά και τις ασημί εμπρός και πίσω ποδιές, που του χαρίζουν μία offroad εμφάνιση.

Το νέο μοντέλο διατίθεται με ισχυρούς κινητήρες turbo βενζίνης και diesel. Κορυφαίος diesel είναι ο νέος 2.0L BiTurbo. Ο νέος δίλιτρος κινητήρας diesel αποδίδει 210 ίππους στις 4.000 rpm και ροπή 480 Nm από τις 1.500 σ.α.λ. χάρη σε μία τεχνολογία σειριακής υπερσυμπίεσης δύο σταδίων, που χαρίζει στο Country Tourer τη δύναμη που αρμόζει σε ένα όχημα περιπέτειας. Από την άλλη, ο δίλιτρος βενζινοκινητήρας Turbo άμεσου ψεκασμού με 260 ίππους, τίθεται επικεφαλής της γκάμας βενζινοκινητήρων. Και οι δύο προσφέρουν άφθονη οδηγική απόλαυση σε συνδυασμό με ένα νέο, οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο και προηγμένο σύστημα τετρακίνησης Twinster.

Είκοσι χιλιοστά πρόσθετη απόσταση από το έδαφος σε συνδυασμό με το καινοτόμο σύστημα τετρακίνησης με torque vectoring και τη νέα πίσω ανάρτηση πέντε συνδέσμων υποστηρίζουν την οδήγηση εκτός δρόμου. Αντί ενός παραδοσιακού πίσω διαφορικού, που κατανέμει ισόποσα τη ροπή στους πίσω τροχούς, το Opel Insignia Country Tourer διαθέτει δύο ηλεκτρονικά ελεγχόμενους πολύδισκους συμπλέκτες που επιτρέπουν τη μεγαλύτερη ακρίβεια στη μετάδοση ισχύος για κάθε τροχό. Για εξουδετέρωση της τάσης υποστροφής σε κλειστές στροφές με υψηλότερες ταχύτητες, το σύστημα, ανάλογα με την πίεση του γκαζιού και την κίνηση του τιμονιού, στέλνει περισσότερη ροπή στον εξωτερικό πίσω τροχό.. Το αποτέλεσμα είναι πιο ουδέτερη συμπεριφορά που κάνει το όχημα πιο σταθερό και ελεγχόμενο, ανεξάρτητα από τις συνθήκες.

Όπως ταιριάζει στο σκληροτράχηλο χαρακτήρα ενός οχήματος παντός εδάφους, το νέο Insignia Country Tourer είναι πάνω απ’ όλα εξαιρετικά πρακτικό. Για ευκολότερη φόρτωση, η πίσω πόρτα μπορεί να ανοίγει ανέπαφα. Σε συνδυασμό με το “Keyless Open & Start” μία απλή κίνηση του ποδιού κάτω από τον πίσω προφυλακτήρα είναι αρκετή για να ανοίξει η πίσω πόρτα.Το μεταξόνιο έχει αυξηθεί κατά 92 χιλιοστά, προσφέροντας ακόμα μεγαλύτερη ευρυχωρία.

Όπως τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, Grand Sport και Sports Tourer, το Insignia Country Tourer διατίθεται με πολυάριθμα συστήματα υποστήριξης που προσφέρουν ασφάλεια και άνεση. Ένα από τα πιο σημαντικά είναι η δεύτερη γενιά του καινοτόμου και βραβευμένου συστήματος προσαρμοζόμενου φωτισμού IntelliLux LED matrix. Το σύστημα φωτισμού Opel LED matrix περιλαμβάνει μία καινοτόμο λειτουργία ενεργού φωτισμού στροφών και μία εστιασμένη δέσμη LED που παρέχει πρόσθετο φωτισμό με εμβέλεια έως και 400 μέτρα. Στο εξοπλισμό περιλαμβάνονται επίσης head up display, κάμερα 360° surround view, Σύστημα Διατήρησης και Προσαρμογής Ταχύτητας (Adaptive Cruise Control (ACC) με αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, Σύστημα Διατήρησης Λωρίδας Κυκλοφορίας (Lane Keep Assist) με αυτοματοποιημένη διόρθωση διεύθυνσης και Σύστημα Προειδοποίησης Πίσω Διασταυρούμενης Κυκλοφορίας (Rear Cross Traffic Alert).

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!