Η τρίτη εμφάνιση του hypercar των 5.000 ίππων (pics & vid)

Γιώργος Βαρίνος
Η τρίτη εμφάνιση του hypercar των 5.000 ίππων (pics & vid)
Το είδαμε πρώτη φορά το 2013. Επανήλθε το 2015. Το Devel Sixteen βρίσκεται πάλι εμπρός μας το 2017, πιο ώριμο σχεδιαστικά παρά ποτέ αλλά ακόμα πρωτότυπο.

Από τη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου του Dubai, το Devel Sixteen υπόσχεται για μια ακόμα χρονιά να ανεβάσει τον πήχη της απόδοσης των υπέρ αυτοκινήτων σε ουρανομήκη επίπεδα. Την ώρα που οι υπόλοιποι «παλεύουν» στη σφαίρα των 1.500 ίππων, η αμερικανική Steve Morris Engine υποστηρίζει πως έχει πετύχει απόδοση 5.000 ίππων ισχύος για το παλιό, πλην όμως εντελώς καινούριο hypercar που παρουσίασε η Devel –ξανά- στη μεγαλύτερη έκθεση αυτοκινήτου της αραβικής χερσονήσου.

Αν μπερδευτήκατε, είναι διότι το Devel Sixteen έχει εμφανιστεί τουλάχιστον δύο φορές ακόμα στο παρελθόν, για πρώτη φορά το 2013. Από τότε υποσχόταν αυτή την απόδοση, μέσω ενός κινητήρα 12,3 λίτρων, V16, με τέσσερα turbo. Το 2015, όταν το αυτοκίνητο επανήλθε στο Dubai και πάλι ως πρωτότυπο, ένα video του αμερικανού κατασκευαστή του κινητήρα του, αποδείκνυε ότι αυτός λειτουργεί και αποδίδει στο δυναμόμετρο 4.515 ίππους!

Ωστόσο η Devel είναι εταιρεία με έδρα τα ΗΑΕ, γι’ αυτό και το δημιούργημά της εμφανίζεται μόνο στην έκθεση του Dubai. Μετά όμως από τόσα χρόνια, φαίνεται ότι έχει σοβαρέψει και θα συνεργαστεί με την Manifattura Automobili Torino, μια ιταλική εταιρεία με εξειδίκευση στη σχεδίαση και την κατασκευή εξωτικών αυτοκινήτων.

Αυτή η συνεργασία φαίνεται ότι έχει αποδώσει σημαντικά οφέλη, καθώς πλέον η αισθητική του Devel είναι φουτουριστική μεν, αλλά πολύ πιο ραφιναρισμένη και λιγότερο φλύαρη, ενώ η λογική φαίνεται πως κυριάρχησε και πλέον ο κατασκευαστής προσφέρει δύο ακόμα εκδόσεις του μοντέλου, με V8 κινητήρα και απόδοση 2.000 ή 3.000 ίππων.

Υπερβολικές ιπποδυνάμεις σίγουρα, αλλά πολύ πιο «προσγειωμένες» από τους 5.000 ίππους, που για να περάσουν στους τροχούς και να ψυχθούν, χρειάζονται κιβώτιο, άξονες και ψυγεία από φορτηγό λατομείων.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!