Ο Βροντόσαυρος των SUV από την Infiniti (pics & vid)

Ο Βροντόσαυρος των SUV από την Infiniti (pics & vid)

Ο Βροντόσαυρος των SUV από την Infiniti (pics & vid)

Με μήκος 5,3 μέτρα, το οκταθέσιο QX80 που μόλις παρουσίασε η Infiniti, είναι ένα τεράστιο αυτοκίνητο τόσο σε όγκο, όσο και σε πολυτέλεια. 

Η θυγατρική μάρκα της Nissan που έχει αναλάβει την παραγωγή των κορυφαίων από άποψη πολυτέλειας μοντέλων με την ονομασία Infiniti, παρουσίασε στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου του Dubai τη νέα κορωνίδα της γκάμας των SUV, το QX80.

Το νέο αυτό πόνημα της Infiniti πλειοδοτεί σε κάθε επίπεδο. Οι διαστάσεις του είναι κολοσσιαίες, καθώς το μήκος ξεπερνά κατά τι τα 5,3 μέτρα, το πλάτος τα 2 μέτρα, ενώ το ύψος φτάνει στα 1.92 μέτρα.

Το τεράστιο αμάξωμα, το οποίο μάλιστα έχει εντελώς τετραγωνισμένη σχεδίαση, εξασφαλίζει τεράστιους χώρους που ανάλογα με την έκδοση, δικίνητη ή τετρακίνητη, μπορούν να φιλοξενήσουν 8 ή 7 επιβάτες αντίστοιχα.

Αχανής είναι και ο χώρος αποσκευών, ο οποίο στην πενταθέσια διάταξη έχει όγκο 1.405!!! λίτρα, ενώ με την τρίτη σειρά καθισμάτων στη θέση της, ο όγκος παραμένει και πάλι επαρκέστατος, στα 470 λίτρα.

Το θηρίο της Infiniti ζυγίζει, ανάλογα με την έκδοση, από 2.574 έως και 2.640 κιλά, ενώ υπό πλήρες φορτίο ξεπερνά τα 3.300 κιλά. Με αυτά τα βάρη προς διαχείριση, κανείς δεν θα περίμενε κάτι λιγότερο από έναν V8κινητήρα βενζίνης κάτω από το καπό, με χωρητικότητα κυλίνδρων 5.5 λίτρων. Το εργοστάσιο αυτό, χωρίς turbo, αποδίδει 400 ίππους ισχύος και 560 Nm ροπή, εξασφαλίζοντας εξαιρετικές επιδόσεις, χάρη και στο αυτόματο κιβώτιο των 7 σχέσεων. Η επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 7,5 δλ., ενώ η τελική ταχύτητα για λόγους ασφαλείας περιορίζεται στα 210 χλμ./ώρα.

Η πολυτέλεια στο εσωτερικό του τεράστιου SUV είναι διάχυτη, με οθόνες και όλες τις πιθανές δυνατότητες συνδεσιμότητας για τους πίσω επιβάτες, δέρμα κορυφαίας ποιότητας σε καθίσματα και πόρτες και φυσικά πληρέστατο εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας, με όλα τα πιθανά συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης.

Με ένα μόνο διαθέσιμο κινητήρα, σε δύο εκδόσεις εξοπλισμού και με δυνατότητα μετάδοσης της κίνησης μόνο στους πίσω ή σε όλους τους τροχούς, το Infiniti QX80 είναι ένα εξπρές μεγάλων αποστάσεων παντός εδάφους. Η απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος είναι 23 εκατοστά, γεγονός που εξασφαλίζει πρόσβαση ακόμα και εκτός χαραγμένων δρόμων.

Μια ακόμα έκπληξη όμως επιφυλάσσει η Infiniti για όσους επιλέξουν το κορυφαίο της SUV και αυτή δεν είναι άλλη από την τιμή. Με κόστος 67.000 δολάρια στις ΗΠΑ (57.000€ δηλαδή με την τρέχουσα ισοτιμία) για την τετρακίνητη έκδοση με τον πλήρη εξοπλισμό, αποτελεί πραγματική ευκαιρία. 

Best of internet