Στην παραγωγή το ηλεκτρικό scooter της Peugeot (pics & vid)

Γιώργος Βαρίνος
Στην παραγωγή το ηλεκτρικό scooter της Peugeot (pics & vid)
Η Peugeot μετρά 120 χρόνια ιστορίας στην κατασκευή μοτοσικλετών και προετοιμάζει το μέλλον με την παρουσίαση του ηλεκτρικού Peugeot 2.0 e-powered by GenZe.

Από την παρουσίαση των πρώτων scooter με πλαστικά, στο πρώτο ηλεκτρικό scooter πριν από 20 χρόνια και στην καινοτόμο για την εποχή της εφαρμογή συστημάτων ABS και υπερτροφοδοτούμενων κινητήρων, η Peugeot βρίσκεται σταθερά στην αιχμή της τεχνολογικής πρωτοπορίας.

Η Peugeot Scooters συνεχίζει την επένδυσή της στο κεφάλαιο της ηλεκτροκίνησης, παρουσιάζοντας το προηγμένο ηλεκτρικό scooter Peugeot 2.0 e-powered by GenZe. Το μοντέλο, που πρωτοπαρουσιάστηκε πέρσι ως πρωτότυπο και φέτος μπαίνει στην παραγωγή, προάγει την τεχνολογία των ηλεκτρικών scooter σε επίπεδο αυτονομίας, αντοχής και συνδεσιμότητας.

Ο αναβάτης έχει πρόσβαση σε πληροφορίες για την φόρτιση της μπαταρίας, την υπολειπόμενη αυτονομία σε χιλιόμετρα, την αντιστοιχία σε καύσιμα που εξοικονομούνται (eco-score), GPS και εντοπισμό σε περίπτωση κλοπής. Οι πληροφορίες εμφανίζονται τόσο στην TFT οθόνη του πίνακα οργάνων του scooter, όσο και σε ειδικό application για smartphones.

Η αυτονομία του Peugeot 2.0 e-powered by GenZe είναι 45 χιλιόμετρα, μια πλήρη φόρτιση χρειάζεται 4 ώρες ενώ οι μπαταρίες του είναι αφαιρούμενες, που σημαίνει ότι μπορεί κάποιος να έχει και ένα σετ πάντα φορτισμένες. Το scooter έχει τρία προγράμματα λειτουργίας και ηλεκτρονικά περιορισμένη τελική ταχύτητα στα 45 χλμ./ώρα.

Το Peugeot 2.0 e-powered by GenZe θα είναι διαθέσιμο μέσα στο 2018, σε πολύ προσιτή τιμή και με έκδοση που θα μπορεί να δεχτεί χώρο αποθήκευσης, για επαγγελματική χρήση.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!