Μικρή αλλά τετραπέρατη η Kawasaki Ninja 400 (pics & vid)

Γιώργος Βαρίνος
Μικρή αλλά τετραπέρατη η Kawasaki Ninja 400 (pics & vid)
Μεγάλωσε από τα 300 στα 400 κ.εκ. η μικρότερη Ninja, ενώ χάρη στη βελτιωμένη αισθητική και το μικρότερο βάρος είναι πιο δυναμική παρά ποτέ.

Πιο ελαφριά, πιο δυνατή και με εντυπωσιακή εμφάνιση που ξεχωρίζει, η νέα Ninja 400 έρχεται το 2018 να αντικαταστήσει την έκδοση των 300 κ.εκ., προσφέροντας ακόμα πιο σπορ αίσθηση και επιδόσεις, παραμένοντας ταυτόχρονα άνετη και οικονομική στις καθημερινές μετακινήσεις.

Ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ασία και την Αμερική, η κατηγορία των 400 κ.εκ. επεκτείνεται πλέον και στην ευρωπαϊκή αγορά. Η Kawasaki παρουσίασε τη Ninja 400 στην έκθεση του Τόκιο, με στόχο να προσφέρει την ευκολία και το χαμηλό βάρος των μικρών μοτοσικλετών, με τη δύναμη και την ασφάλεια των μεσαίων.

Ο νέος κινητήρας με χωρητικότητα 399 κ.εκ. αποδίδει 45 ίππους, αντί των 39 της Ninja 300 την οποία και αντικαθιστά, σε συνδυασμό με μεγαλύτερη ροπή των 38 Nm και καλύτερη απόκριση. Η αύξηση του κυβισμού κατά 100cc είναι ένα μόνο μέρος της συνολικής αναβάθμισης, που περιλαμβάνει νέο πλαίσιο, αναρτήσεις και αξιοσημείωτη μείωση του βάρους.

Ένας από τους παράγοντες που βελτιώνουν αισθητά το χειρισμό της μοτοσυκλέτας είναι η σημαντική μείωση του βάρους. Χάρη στο ελαφρύτερο πλαίσιο χωροδικτύωμα και το λεπτό σχεδιασμό, που προσφέρουν μεγαλύτερη ευελιξία και σταθερότητα, η Ninja 400 είναι μια ιδανική μοτοσυκλέτα για την καθημερινή μετακίνηση τόσο νέων όσο και έμπειρων αναβατών. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα 174 κιλά της Ninja 300, η νέα Ninja 400 έπεσε στα 168, διαθέτοντας μεγαλύτερο κινητήρα και ακόμα πιο πλήρη εξοπλισμό.

Εμπνευσμένη σχεδιαστικά από την Ninja Η2, η νέα Ninja 400 εντάσσεται απόλυτα στην οικογένεια των supersport μοντέλων της Kawasaki. Το νέο φέρινγκ προσφέρει ακόμα καλύτερη προστασία από τον αέρα και δίνει την εντύπωση μιας μεγαλύτερης σε κυβισμό μοτοσυκλέτας, τραβώντας τα βλέμματα στο δρόμο. Οι μοντέρνες σχεδιαστικές λεπτομέρειες, οι LED προβολείς και οι αγωνιστικοί χρωματισμοί τονίζουν την επιθετική sport πλευρά της Ninja 400.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!