Το supercar που θα ζήλευε ο Batman (vid)

Γιώργος Βαρίνος
Το supercar που θα ζήλευε ο Batman (vid)
Προς το παρόν πρόκειται για ένα πρωτότυπο, διαθέτει όμως αισθητική για σεμινάριο και 1.250 ίππους καθαρής ηλεκτρικής πρόωσης.

Το Tachyon Speed έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, από την Rice Advanced Engineering Systems και Research (RAESR προφέρεται ρέισερ) και αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα και μοναδικό λειτουργικό αντίτυπο.

Το πρωτότυπο δείχνει εξώκοσμο, ένα μίγμα αεροσκάφους και Batmobile, το οποίο δεν μοιάζει με οποιοδήποτε άλλο hypercar έχουμε δει μέχρι σήμερα. Το εκπληκτικό αυτό όχημα αποδίδει 1.250 ίππους σύμφωνα με τον κατασκευαστή του, χάρη στη χρήση έξι ηλεκτρικών κινητήρων –παρά την ύπαρξη μόλις… τεσσάρων τροχών. Τρομακτική ωστόσο είναι η ροπή του, που σύμφωνα με τα όσα δηλώνει η RAESR αγγίζει τα 5.000 Nm.

Το Tachyon Speed, παρότι κουβαλάει μια μεγάλη συστοιχία μπαταριών ιόντων λιθίου 532 VDC, ικανή να παράγει 1.4 Mega Watt ενέργειας, έχει πολύ χαμηλό βάρος μόλις 1.339 κιλών, χάρη στη χρήση ανθρακονημάτων για την κατασκευή του πλαισίου και του αμαξώματος.

Από τον κόσμο των αεροσκαφών, το φουτουριστικό αυτό όχημα έχει δανειστεί τη λογική των θέσεων οδηγού και συνοδηγού, που είναι κατά μήκος τοποθετημένες, η μια πίσω από την άλλη. Ο λόγος δεν είναι άλλος από την μείωση της μετωπικής επιφάνειας, για τη μικρότερη δυνατή αεροδυναμική αντίσταση.

Ο κατασκευαστής υπόσχεται τελική ταχύτητα πλέον των 380 χλμ./ώρα, επιτάχυνση 0-200 χλμ./ώρα σε κάτω από 7 δλ. και τεράστιο ποσά κάθετης δύναμης, ανάλογα με τη ρύθμιση της πίσω πτέρυγας, για απόλυτη σταθερότητα στις ευθείες και στις καμπές πολύ υψηλών ταχυτήτων.

Η υπερβολή, που είναι διάχυτη εκ μέρους του κατασκευαστή σε αισθητική και τεχνολογία, επεκτείνεται και στην ονομασία του μοντέλου. Αν, όπως εμείς, αναρωτηθήκατε τη σημαίνει το όνομα Tachyon, σας ενημερώνουμε ότι προέρχεται από την ελληνική λέξη Ταχυόνιο. Το Ταχυόνιο είναι ένα θεωρητικής σύλληψης σωματίδιο, το οποίο εικάζεται από τους φυσικούς ότι έχει ταχύτητα μεγαλύτερη από αυτή του φωτός. Πραγματικά πολύ ευφάνταστη σύλληψη ονόματος, η οποία ελπίζουμε να μην υποκρύπτει και την αδυναμία του κατασκευαστή να κάνει το συγκεκριμένο μοντέλο από απλή θεωρία, πράξη.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!