Ξέρεις από ηλεκτρική Vespa; (pics & vid)

Γιώργος Βαρίνος
Ξέρεις από ηλεκτρική Vespa; (pics & vid)
H Vespa ξαναγράφει ιστορία στις αστικές μετακινήσεις με την παρουσίαση της έκδοσης Elettrica, που θα ξεκινήσει τις πωλήσεις της το 2018.

Σε μερικούς μήνες από σήμερα θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε δικό μας το ηλεκτρικό scooter του μεγαλύτερου Ευρωπαίου κατασκευαστή δικύκλων, το οποίο αποτελεί μια απόλυτα χρηστική και οικονομική πρόταση αστικής μετακίνησης.

Με ισχύ 5,5 ίππων και αυτονομία κίνησης 100 χιλιομέτρων, η Vespa Elettrica που έκανε το ντεμπούτο της στη διεθνή έκθεση μοτοσικλετών EICMA στο Μιλάνο, διατηρεί όλα τα θετικά στοιχεία του μοντέλου, εκτός από το θόρυβο και την κατανάλωση καυσίμου.

Χάρη στην εξαιρετική ροπή του ηλεκτρικού κινητήρα που αποδίδεται από την πρώτη στροφή λειτουργίας του, η Elettrica παρουσιάζει εξαιρετικά άμεση επιτάχυνση, στοιχείο που συμβάλλει στην ασφάλεια εντός των δρόμων της πόλης. Με ελάχιστο κόστος χρήσης, λύνει τα χέρια του αναβάτη της καθώς τόσο η μεγάλη αυτονομία της, για αστική χρήση, όσο και ο μικρός χρόνος επαναφόρτισης -4 ώρες- καλύπτουν ένα τεράστιο εύρος χρήσης.

Ωστόσο, όσοι θεωρούν μικρή την αυτονομία της ηλεκτρικής Vespa, μπορούν να στραφούν στην έκδοση Elettrica X, η οποία διαθέτει έναν πολύ μικρό κινητήρα εσωτερικής καύσης ως γεννήτρια, που αυξάνει την αυτονομία της κίνησης στα 200 χιλιόμετρα. Ο κινητήρας αυτός δεν δίνει άμεσα κίνηση στη Vespa, και λειτουργεί μόνο ως γεννήτρια ρεύματος για την μπαταρία όταν αυτή πέσει κάτω από κάποιο επίπεδο φόρτισης.

Λόγω της υιοθέτησης της γεννήτριας, η Elettrica X έχει μικρότερη συστοιχία μπαταριών, με αποτέλεσμα η αυτονομία της ως ηλεκτρικής να περιορίζεται στα 50 χιλιόμετρα, που αυξάνεται κατά 150 ακόμα με τη λειτουργία της γεννήτριας.

Η επαναστατική ηλεκτρική Vespa έχει επίσης τη δυνατότητα να συνδέεται με το smartphone του αναβάτη και μέσω αυτού να προσφέρει μια ποικιλία εφαρμογών στον ψηφιακό της πίνακα οργάνων, όπως σύστημα πλοήγησης.

Αισθητικά η ηλεκτρική Vespa διατηρεί τις γραμμές των μοντέλων Primavera, ενώ θα προσφέρεται σε ένα ειδικό ασημί χρώμα του αλουμινίου, με ένθετα μπλε ή πορτοκαλί σε τροχούς και πλαίσιο.

Η Piaggio υπόσχεται ότι όταν ξεκινήσει η εμπορική διάθεση της Vespa Elettrica, μέσα στο 2018, νέα και πολύ πρωτοποριακά χρηματοδοτικά προγράμματα θα δίνουν τη δυνατότητα σε όλους να αποκτήσουν το scooter της νέας εποχής.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!