Όλα τα φώτα της «Αυτοκίνησης 2017» στα Volvo XC60 και XC90 (pics & vids)

Gazzetta team
Όλα τα φώτα της «Αυτοκίνησης 2017» στα Volvo XC60 και XC90 (pics & vids)
Τα δύο νέα εντυπωσιακά SUV της Volvo αναμένεται να λάμψουν στην ελληνική έκθεση αυτοκινήτου για το 2017, που θα πραγματοποιηθεί από τις 11 έως 19 Νοέμβρη στο πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Δυναμικό ρόστερ θα έχει η Volvo στην έκθεση «Αυτοκίνηση - FISIKON 2017», με πρωταγωνιστικό ρόλο να παίζει το νέο εντυπωσιακό μεσαίο SUV της, το XC60 αλλά και το δυναμικό XC90 που ήδη γνωρίζουμε. Τα μοντέλα έχουν σύγχρονο ντιζάιν στο εξωτερικό αλλά και το εσωτερικό τους, υψηλή ποιότητα κατασκευής και μοντέρνους κινητήρες που χαρακτηρίζονται για την υψηλή τους απόδοση και τη λογική τους κατανάλωση.

Volvo XC60

Μετά από μια πολύ επιτυχημένη γενιά όπως η προηγούμενη του XC60, η Volvo έβαλε τα δυνατά της για να φτιάξει ένα συναρπαστικό νέο μεσαίο SUV και μάλλον, τα κατάφερε. Το πολυτελές μοντέλο της σε τραβάει αμέσως με την εξωτερική του εμφάνιση, που είναι μια φυσική εξέλιξη της σχεδιαστικής γλώσσας που έφερε το XC90 και δεν το μπερδεύεις με τίποτε άλλο στο δρόμο!

Στο εσωτερικό και πάλι όλα θυμίζουν XC90, που μόνο ως καλό μπορεί να προσμετρηθεί. Η κάθετα τοποθετημένη κεντρική οθόνη αφής έχει εύκολο μενού χωρίς να μπερδεύει, πολλές λειτουργίες και όλα τα σύγχρονα συστήματα που συναντάμε στο κομμάτι των πολυμέσων. Κατά τα λοιπά οι χώροι είναι μεγάλοι ακόμη και για πέντε ενήλικες, η ποιότητα κορυφαία και το high end ηχοσύστημα της Bowers Wilkins συμπληρώνει με εξαιρετικό τρόπο το άριστο πακέτο.

Οι κινητήρες του είναι συνολικά πέντε, με δύο σύνολα ντίζελ, ισάριθμα βενζίνης και ένα υβριδικό. Αρχίζοντας με τα πρώτα, έχουμε το D4 με τους 190 ίππους και το D5 με τους 235 ίππους. Στη συνέχεια έρχεται ο T5 των 245 αλόγων και ο T6 των 320 και τέλος το υβριδικό T8 αποδίδει 407 ίππους συνδυαστικά! Να σημειώσουμε ότι όλοι οι κινητήρες είναι 2.0 λίτρων και ότι σε κάθε περίπτωση, υπάρχει στάνταρ η τετρακίνηση.

Volvo XC90

Η δεύτερη γενιά του πολυτελούς μεγάλου SUV της Volvo ήρθε το 2015 και παρά το γεγονός ότι το βλέπουμε στους δρόμους για δύο χρόνια, συνεχίζει να είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά και όμορφα μοντέλα της κλάσης και τραβάει τα βλέμματα σαν να παρουσιάστηκε χθες. Τα χαρακτηριστικά LED φώτα ημέρας ξεκίνησαν από το XC90 και μετά συνέχισαν στα υπόλοιπα μοντέλα της γκάμας, κάτι που σημαίνει πολλά για το πολυτελές SUV.

Ακόμη και το εσωτερικό του XC90, έδειξε το δρόμο για τα υπόλοιπα ακριβά μοντέλα της Volvo που ήρθαν στη συνέχεια. Τα S90/V90 κινούνται στο ίδιο μοτίβο και το νέο XC60 ακολούθησε! Έτσι λοιπόν έχουμε μια εντυπωσιακή κεντρική κονσόλα και ελάχιστους διακόπτες, καθώς οι περισσότερες λειτουργίες του οχήματος ελέγχονται από τη μεγάλη, κάθετα τοποθετημένη οθόνη αφής. Υπεράνω κριτικής είναι και η ποιότητα υλικών και κατασκευής, ενώ οι χώροι επαρκούν για την άνετη φιλοξενία πέντε ατόμων. Σημειώστε, ότι υπάρχουν και επταθέσιες εκδόσεις.

Οι κινητήρες του Volvo XC90 είναι τέσσερις. Αρχικά οι ντίζελ είναι δύο, ο D4 των 190 ίππων και ο D5 των 235. Το ένα και μοναδικό σύνολο βενζίνης είναι το ισχυρό T6 των 320 αλόγων και βέβαια υπάρχει το υβριδικό T8 με τους 407 ίππους στην κορυφή της γκάμας. Και εδώ, όλα τα μοτέρ είναι των 2.0 λίτρων και εκτός του μικρότερου ντίζελ, η τετρακίνηση είναι στάνταρ.

Τα δύο SUV της Volvo εκτός των άλλων χαρακτηριστικών τους, συνεχίζουν την παράδοση των προκατόχων τους σε ο,τι έχει να κάνει με την ασφάλεια. Αναρίθμητα συστήματα ασφαλείας υποβοηθούν τον οδηγό και τον ενημερώνουν για ενδεχόμενους κινδύνους, όπως η ύπαρξη αυτοκινήτου στη «νεκρή» γωνία, η παρέκκλιση από τη λωρίδα κυκλοφορίας και πολλά ακόμη. Επίσης υπάρχει κάμερα 360 μοιρών για ευκολότερο παρκάρισμα των ογκωδών SUV αλλά και τεχνολογία ημιαυτόνομης οδήγησης Pilot Assist.

Οι επισκέπτες της έκθεσης «Αυτοκίνηση - FISIKON 2017» στο πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο του Ελληνικού θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τα πάντα για τα δύο συναρπαστικά μοντέλα της Volvo και να τα δουν από κοντά. Τα ωράρια της έκθεσης είναι Δευτέρα-Παρασκευή 15:00-21:00 και τα δύο Σαββατοκύριακα από τις 10:00 το πρωί έως και τις 21:00 το βράδυ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!