Η ταχύτερη Ferrari όλων των εποχών! (pics & vid)

Γιώργος Βαρίνος
Η ταχύτερη Ferrari όλων των εποχών! (pics & vid)
H Ferrari παρουσίασε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Finali Mondiali των ιδιοκτητών αγωνιστικών Ferrari, στην πίστα του Mugello, την Ferrari FXX-K Evo. Πρόκειται για την πιο εξωφρενική έκδοση της -κατά τα άλλα γνωστής- FXX K η οποία έρχεται εφοδιασμένη με νέο αεροδυναμικό πακέτο που -άκουσον άκουσον...- παράγει 75% περισσότερη κάθετη δύναμη από αυτή που παράγει η «απλή» LaFerrari. Απολαύστε υπεύθυνα.

Για όσους δεν γνωρίζουν τι εστί FXX K να πούμε πως πρόκειται για την αγωνιστική έκδοση της LaFerrari, ειδικά κατασκευασμένη για αγώνες και οδήγηση μόνο σε πίστα. Το αυτοκίνητο κοστίζει περίπου 2.500.000 € αν και η τελική τιμή είναι σχετική καθώς μαζί με το αυτοκίνητο, ο κάθε ιδιώτης-αγοραστής παίρνει και μια σειρά αξεσουάρ όπως για παράδειγμα εμπρός προφυλακτήρες, διαφορετικά αεροδυναμικά πακέτα, ζάντες και πλήθος άλλων «ανταλλακτικών» για την απρόσκοπτη οδήγηση του αυτοκινήτου στις πίστες όλου του κόσμου... Εννοείται πως ο εκάστοτε ιδιοκτήτης θα πρέπει να έχει δικό του ειδικό αυτοκινούμενο όχημα που θα δέχεται στο εσωτερικό του την FXX K...

Tώρα η FXX K EVO είναι ουσιαστικά μια αναβάθμιση της FXX K κυρίως στον αεροδυναμικό τομέα. Γι αυτό και η Ferrari προσφέρει την αναβάθμιση και στους κατόχους FXX K. Καταλάβετε έτσι; Πάμε παρακάτω...

Το αυτοκίνητο είναι εφοδιασμένο με έναν ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα με χωρητικότητα 6.262 κ. εκ., νέους εκκεντροφόρους, ανασχεδιασμένες και γυαλισμένες εισαγωγές αέρα, νέα ελεύθερη εξάτμιση που ξυπνά και νεκρούς και απόδοση 1.050 ίππους με 90 κιλά ροπής! Οι 860 ίπποι και τα 75 κιλά ροπής, προέρχονται από τον συμβατικό κινητήρα και τα υπόλοιπα 15 κιλά, από τον ηλεκτροκινητήρα.

Το νέο αεροδυναμικό πακέτο Evoluzione της Ferrari FXX-K Evo περιλαμβάνει νέα σταθερή αεροτομή, ενεργό πίσω spoiler, κεντρικό πτερύγιο, νέο διαχύτη, νέους προφυλακτήρες και νέα ανάρτηση και παράγει 640 κιλά κάθετης δύναμης όταν κινείται με 200 χλμ/ώρα, ενώ φτάνει έωςτα 830 κιλά στη τελικής ταχύτητα.

Δείτε στο video την κατασκευή της FXX K.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!