Παροξυσμός για το πρώτο SUV της Ferrari (pics)

Gazzetta team
Παροξυσμός για το πρώτο SUV της Ferrari (pics)
Ανεξάρτητοι designer σχεδιάζουν και προτείνουν τις δικές τους εκδοχές για το μελλοντικό SUV της Ferrari, που ανακοινώθηκε επίσημα ότι θα κυκλοφορήσει σε περίπου τρία χρόνια!

Φωτιές άναψε η δήλωση του Σέρτζιο Μαρκιόνε, ότι «Ferrari σκέφτεται πολύ σοβαρά το λανσάρισμα ενός SUV». Ο Ιταλοκαναδός ανέφερε κατά την επίσκεψή του στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ότι οι πωλήσεις του πρώτου SUV στην ιστορία της μάρκας από το Μαρανέλο θα ξεκινήσουν το νωρίτερο σε 30 μήνες, δηλαδή όχι πριν το 2020.

Ο Μαρκιόνε προκάλεσε με τις δηλώσεις του συναγερμό στο στρατόπεδο του Ειδικού Τύπου και των ανεξάρτητων σχεδιαστών, οι οποίοι δημοσιεύουν ήδη τις δικές τους εκδοχές για ένα όχημα ελεύθερου χρόνου με σήμα το όρθιο αλογάκι. Το νέο μοντέλο φιλοδοξεί να ιδρύσει μία δική του κατηγορία με την ονομασία Family Utility Vehicle (FUV) και πιθανότατα θα μοιράζεται το ίδιο πάτωμα με τη μελλοντική Ferrari GTC4Lusso.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, θα χρησιμοποιεί το οικογενειακό SUV της ιταλικής μάρκας έναν V8 κινητήρα βενζίνης και υβριδική τεχνολογία, ενώ θα είναι αυστηρά τετρακίνητο. Το λανσάρισμά του θα έχει κομβική σημασία για τη Ferrari, καθώς ευελπιστεί ότι χάρη σε αυτό θα διπλασιάσει έως το 2022 την κερδοφορία της με σημαντικότερη αγορά την Κίνα. Στη Χώρα του Μεταξιού έχουν μεγάλη ζήτηση τα γρήγορα SUV και οι πολυτελείς λιμουζίνες, ακόμη και αν κοστίζουν πανάκριβα όπως το FUV της Ferrari, του οποίου οι τιμές εκτιμάται ότι θα ξεκινούν πάνω από τις 300.000 ευρώ.

Η Ferrari αρνιόταν μέχρι πρόσφατα κατηγορηματικά τη δημιουργία ενός SUV. Αντίθετα, όλοι οι υπόλοιποι κατασκευαστές πανάκριβων αυτοκινήτων έχουν μπει ήδη ή πρόκειται να μπουν λίαν συντόμως σε αυτή την άκρως κερδοφόρα κατηγορία, ενώ η μάρκα από το Μαρανέλο καθυστέρησε χαρακτηριστικά.

Τα ψηφιακά σκίτσα που δημοσιεύουμε, προέρχονται από τον ιταλικό ιστότοπο OmniAuto και τον ανεξάρτητο σχεδιαστή Τεόφιλους Τσιν, καθώς οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες του SUV της Ferrari αναμένεται να δημοσιοποιηθούν περί τα μέσα του επόμενου χρόνου!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!