Έξι «θρασύτατα» κινέζικα αντίγραφα αυτοκινήτων (pics)

Gazzetta team
Έξι «θρασύτατα» κινέζικα αντίγραφα αυτοκινήτων (pics)
Οι Κινέζοι είναι «μανούλες» στους κλώνους γνωστών προϊόντων και ο κλάδος του αυτοκινήτου δεν είναι η εξαίρεση, με πολλά και συνήθως ακριβά γνωστά μοντέλα να γίνονται φθηνές αντιγραφές.

Αν μετρήσουμε πόσες κινέζικες αντιγραφές γνωστών προϊόντων υπάρχουν στην αγορά, είναι σίγουρο ότι θα... χάσουμε την μπάλα. Κυρίως, πρόκειται για ηλεκτρονικές συσκευές και κορυφαία smartphones γνωστών εταιρειών, όμως το «κακό» εξαπλώνεται και στα αυτοκίνητα.

Range Rover, Porsche, Ford και άλλοι κατασκευαστές, έχουν δει τα μοντέλα τους με μικρές αισθητικές διαφοροποιήσεις να γίνονται φθηνές αντιγραφές και συχνά καταφεύγουν στα δικαστήρια, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Η τιμή τους ωστόσο είναι κατά πολύ χαμηλότερες, όμως σίγουρα δεν θα πληρούν τα στάνταρ ασφαλείας των μεγάλων εταιρειών και την ποιότητα κατασκευής τους γενικότερα. Ακριβώς από κάτω βλέπουμε έξι χαρακτηριστικές και θρασύτατες αντιγραφές και στη συνέχεια, τις φωτογραφίες των «ορίτζιναλ»!


Zotye SR9 / Porsche Macan

Το μικρότερο SUV της Posche έπεσε στα «δίχτυα» της Zotye και δημιούργησε το μοντέλο που βλέπουμε στη φωτογραφία. Η ομοιότητα είναι... τραγική και μόνο το εμπρός μέρος διαφοροποιείται σχετικά. Ακόμη και το εσωτερικό, έχει σχεδιαστεί με βάση τη Macan!

Landwind X7 / Range Rover Evoque

Το βρετανικό κόμπακτ SUV έχει μια πολύ πρωτότυπη εμφάνιση που πολλοί κατασκευαστές θα ήθελαν σε αντίστοιχα μοντέλα τους, όμως η Landwind το τόλμησε και το... έκανε δικό της! Η αντιγραφή είναι περισσότερο από εμφανής και μάλιστα στο καπό γράφει το όνομα της μάρκας (Land Wind) ακριβώς όπως το κάνει και η Land Rover!

Lifan Xuanlang / Ford S-Max

Με ανοικτό το στόμα πρέπει να έμειναν οι άνθρωποι της Ford όταν είδαν το μεγάλο πολυμορφικό τους, το S-Max με τα σήματα της Lifan. Είναι αλήθεια ότι μιλάμε για έναν σωστό... κλώνο του καθώς ελάχιστα πράγματα αλλάζουν και έχουν υιοθετήσει ακόμη και τη χαρακτηριστική εξάγωνη μάσκα των Ford!

Eagle / Porsche Cayman

Οι σχεδιαστές της Eagle είναι «αετοί» και έβγαλαν ένα πολύ όμορφο μοντέλο, που στο εμπρός μέρος του θυμίζει Ferrari FF και από τις εμπρός κολόνες και πίσω, Porsche Cayman! Αυτό το υβρίδιο των δύο πανάκριβων μοντέλων κινείται με ηλεκτροκινητήρα και στο κομμάτι των επιδόσεων, δεν τα έχει αντιγράψει καθόλου. Τέλος, παρατηρήστε και το σήμα στο καπό. Κάτι σας θυμίζει, έτσι;

Geely GE / Rolls Royce Phantom

Σύμφωνοι, η Rolls Royce είναι ένα πανάκριβο αυτοκίνητο που λίγοι άνθρωποι στον κόσμο μπορούν να αγοράσουν. Αν θέλετε λοιπόν να την αποκτήσετε και δεν «βγαίνετε» ούτε για μεταχειρισμένη, δείτε το αντίγραφο της Geely! Το σχήμα των φωτιστικών σωμάτων και η μάσκα είναι από τα πιο «χτυπητά» σημεία που «φωνάζουν» Rolls ενώ έχει αντιγραφεί μέχρι και το έμβλημα της βρετανικής μάρκας στην άκρη του καπό.

JAC A6 / Audi A6

Η διαφορά της συγκεκριμένης περίπτωσης είναι ότι δεν μοιάζει απλά στο πολυτελές Audi, αλλά έχει και το όνομά του! Το JAC A6 λοιπόν αντιγράφει απροκάλυπτα το Audi A6 και δεν θέλει να το κρύψει με κανέναν τρόπο. Φωτιστικά σώματα και μάσκα εμπρός παραπέμπουν απευθείας στο γερμανικό μοντέλο, όπως και η γενικότερη φιλοσοφία του σχεδίου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!