Tο ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής, με τελική 482 χλμ./ώρα (pics & vid)

Γιώργος Βαρίνος
Tο ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής, με τελική 482 χλμ./ώρα (pics & vid)
Υπόσχεται να σβήσει από το χάρη τη Bugatti Chiron το αμερικανικό hypercar Hennessey Venom F5, που μόλις παρουσιάστηκε στην έκθεση SEMA στο Λας Βέγκας.

Πολλοί από εμάς μετά βίας γνωρίζουν την Hennessey, ωστόσο το τελευταίο της δημιούργημα, το Venom F5, κατασκευάστηκε με ένα και μόνο στόχο: να γίνει το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής.

Η Hennessey έχει εμπειρία δεκάδων ετών στις μετατροπές αμερικανικών σπορ αυτοκινήτων σε «τέρατα» και το Venom F5 αποτελεί την κορυφαία στιγμή της ως κατασκευαστή. Η προσπάθεια της Hennessey να φτιάξει κάτι δικό της ξεκίνησε με το Venom GT πριν μερικά χρόνια, το οποίο βασιζόταν στο πλαίσιο της Lotus Exige και είχε καταρρίψει επίσης, ανεπίσημα όμως, το ρεκόρ ταχύτητας της Bugatti Veyron.

Τώρα, με το Venom F5 ο Τζόν Χένεσεϊ θέλει και πάλι να προκαλέσει την Bugatti, αυτή τη φορά όμως με κάτι πολύ πιο προηγμένο και εξελιγμένο, χάρη και στην εμπλοκή της Pennzoil στο όλο εγχείρημα.

Το Venom F5 διαθέτει ένα εντελώς νέο πλαίσιο και αμάξωμα από ανθρακονήματα, προσεγμένη αεροδυναμική και πολύ χαμηλό βάρος.

Ο κινητήρας του είναι V8 Twin Turbo με απόδοση 1.600 ίππων και συνδυάζεται με ένα σειριακό κιβώτιο 7 σχέσεων αγωνιστικών προδιαγραφών. Η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς ενώ το βάρος δεν ξεπερνά τα μόλις 1.338 κιλά. Αυτός ο συνδυασμός αναμένεται ότι θα εξασφαλίζει εκπληκτικό χρόνο 10 δλ. για την επιτάχυνση 0-300 χλμ./ώρα.

Ο χρόνος του 0-400-0 αναμένεται κάτω από 30 δευτερόλεπτα με τον αντίστοιχο της Bugatti Chiron στα 42 δευτερόλεπτα και πάνω από 6 δευτερόλεπτα μικρότερο από αυτόν του Koenigsegg Agera RS.

Η μέγιστη ταχύτητα προβλέπεται να υπερβεί τα 482 χλμ. /ώρα και να θέσει τον πήχη σημαντικά ψηλότερα από τα 450 που υπόσχεται η Bugatti Chiron. Η τιμή του Venom GT θα ξεπερνά σύμφωνα με πληροφορίες τα 1.700.000 δολάρια, αλλά αυτό θα είναι το μικρότερο πρόβλημα για όσους επιθυμούν να το αποκτήσουν. H Hennessey υποστηρίζει ότι θα κατασκευάσει μόλις 24 αντίτυπα, γεγονός που δεν θα περιορίσει σημαντικά του υποψήφιους αγοραστές του. Ταυτόχρονα, η σπανιότητα θα καταστήσει το Venom πολύ πιο ακριβό ως μεταχειρισμένο μακροπρόθεσμα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!