Στυλ και πολυτέλεια περνούν σε άλλη διάσταση από τη Mercedes (pics & vids)

Gazzetta team
Στυλ και πολυτέλεια περνούν σε άλλη διάσταση από τη Mercedes (pics & vids)
Η νέα E-Class Cabriolet και η S-Class είναι δύο σημεία αναφοράς στην γκάμα της Mercedes, που περνούν την άνεση και την πολυτέλεια σε άλλο επίπεδο και προσφέρουν μεταξύ άλλων, κορυφαία ποιότητα σε όλους τους τομείς.

Η γκάμα της νέας Mercedes-Benz E-Class «κλείνει» με την παρουσίαση της νέας έκδοσης Cabriolet, που αντικαθιστά το κλειστό αμάξωμα με μια ηλεκτρικά αναδιπλούμενη υφασμάτινη οροφή. Με αυτό τον τρόπο αποκτά έναν διττό χαρακτήρα, που τη μεταμορφώνει από μια γνήσια E-Class σε ένα κορυφαίο τετραθέσιο κάμπριο μέσα σε 20 δευτερόλεπτα, με το πάτημα ενός κουμπιού!

Το μοντέλο ενσωματώνει τεχνολογία αιχμής, που διασφαλίζει την άνεση και την πολυτέλεια σε κάθε μετακίνηση. Στο βασικό εξοπλισμό υπάρχει ο ανεμοθώρακας Aircap ενώ προαιρετικά μπορεί να εγκατασταθεί το Airscarf που θερμαίνει την περιοχή του αυχένα για να την οδηγείτε ανοικτή και στο χιονοδρομικό! Η εντυπωσιακή εμφάνισή της παραπέμπει στη μεγαλύτερη S-Class Cabriolet και μέσα από πολλές επιλογές χρωματισμών αμαξώματος, αλλά και κουκούλας, ο αγοραστής μπορεί να την προσαρμόσει στα δικά του γούστα.

Στο εσωτερικό συναντούμε την κορυφαία ποιότητα κατασκευής που χαρακτηρίζει όλες τις Mercedes. Η ατμόσφαιρα αντανακλά την σπορ-πολυτελή αύρα που αποπνέει το αυτοκίνητο και οι δύο προαιρετικές οθόνες υψηλής ευκρίνειας, μοιάζουν σαν να αιωρούνται πάνω στην κονσόλα της E-Class. Η μια από τις δύο αντικαθιστά το συμβατικό αναλογικό καντράν των «βασικών» εκδόσεων και η άλλη, είναι εκείνη που προβάλλει τις ενδείξεις του συστήματος πολυμέσων COMAND.

Οι τέσσερις πραγματικές θέσεις για τους επιβάτες επιτρέπουν την άνετη μετακίνηση ισάριθμων ενηλίκων χωρίς κανένα συμβιβασμό και η προσοχή στη λεπτομέρεια είναι ένα χαρακτηριστικό του μοντέλου. Για παράδειγμα, ο LED εσωτερικός φωτισμός έχει 64 διαφορετικές αποχρώσεις που μπορεί να εναλλάσσει ο οδηγός όποτε το επιθυμεί και το νερό των υαλοκαθαριστήρων βγαίνει με χαμηλή πίεση από τις άκρες των μάκτρων με ειδικά μπεκ, για να μη δημιουργείται το γνωστό σπρέι και βρέχει τους επιβάτες με ανοικτή την οροφή!

H νέα E-Class Cabriolet διατίθεται με πέντε διαφορετικούς κινητήρες στην Ελλάδα, τρεις βενζίνης και δύο πετρελαίου. Οι πρώτοι, αποτελούνται από τον τούρμπο τετρακύλινδρο των 2.0 λίτρων με τους 184 και 245 ίππους και τον twin turbo V6 των 3.0 λίτρων με τα 333 άλογα. Οι ντίζελ, απαρτίζονται από τον 2.0 των 194 ίππων και τον 3.0 V6 των 258 ίππων. Όλες οι εκδόσεις εκτός της «μεσαίας» βενζινοκίνητης μπορούν να συνδυαστούν με το σύστημα τετρακίνησης 4MATIC της μάρκας. αναλυτικά οι τιμές, στον πίνακα που ακολουθεί!

S-Class

Η ναυαρχίδα της Mercedes-Benz ήταν και το 2016 το πολυτελές σεντάν με τις υψηλότερες πωλήσεις στον κόσμο. Η γνώριμη εξωτερική της εμφάνιση αποπνέει κύρος και πολυτέλεια ενώ στο εσωτερικό συνεχίζεται το ίδιο μοτίβο, βλέποντας τις δύο οθόνες υψηλής ανάλυσης να «αιωρούνται» στο ταμπλό. Το νέας σχεδίασης τιμόνι ενσωματώνει χειριστήρια αφής Touch Control και στα συστήματα ασφαλείας του αυτοκινήτου συναντάμε τα πιο σύγχρονα που έχει να επιδείξει η αυτοκινητοβιομηχανία.

Για παράδειγμα διατίθεται η ενεργή υποβοήθηση διεύθυνσης και η υποβοήθηση απόστασης, που μπορούν να κινούν αυτόνομα την S-Class σε συγκεκριμένες συνθήκες. Παράλληλα, η ανάρτηση Magic Body Control με το Road Surface Scan φροντίζουν για την άριστη απόσβεση των ανωμαλιών του οδοστρώματος και ο φωτισμός Ultra Range παράγει τη μέγιστη νομικά επιτρεπόμενη ένταση για άριστη ορατότητα σε οποιεσδήποτε συνθήκες. Οι κινητήρες είναι μια σειρά σύγχρονων ντίζελ και βενζίνης, με εξακύλινδρα, οκτακύλινδρα και δωδεκακύλινδρα σύνολα.

«Αφετηρία» είναι το S450 των 367 ίππων και στη συνέχεια, συναντάμε το S500 των 435, το S560 των 470 και το S600 των 530 αλόγων, με τον κορυφαίο V12. Η έκδοση Maybach διατίθεται και ως S650 με τον ίδιο V12 κινητήρα αλλά 630 ίππους. Βέβαια, δεν ξεχνάμε τις εκδόσεις AMG με τον σπορ προσανατολισμό και τις κορυφαίες επιδόσεις στην γκάμα. H S63 AMG «φοράει» έναν V8 biturbo των 5.5 λίτρων και αποδίδει 612 ίππους και η S65 AMG έρχεται με έναν V12 των 630 ίππων. Όσοι προτιμούν τους ντίζελ έχουν δύο επιλογές, με το όνομα S350d και S400d. Αποδίδουν 286 και 340 άλογα αντίστοιχα και αμφότερες, συνδυάζονται με το σύστημα τετρακίνησης 4MATIC της Mercedes.

Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει το νέο σύστημα ελέγχου ανέσεως ENERGIZING, που θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στην αγορά το Σεπτέμβριο του 2017: το προαιρετικό αυτό χαρακτηριστικό συνδέει μεταξύ τους διάφορα συστήματα ανέσεων του αυτοκινήτου. Χρησιμοποιεί στοχευμένα τις λειτουργίες του συστήματος κλιματισμού (και αρωματισμού) και των καθισμάτων (θέρμανση, αερισμός, μασάζ), τη θέρμανση επιφανειών, καθώς και τις ρυθμίσεις φωτισμού και μουσικής, επιτρέποντας στον πελάτη να επιλέγει εξατομικευμένες ρυθμίσεις ευεξίας, ανάλογα με τη διάθεση και τις ανάγκες του. Ως αποτέλεσμα, ενισχύει την ευδιαθεσία και τις οδηγικές επιδόσεις. Το σύστημα ελέγχου ανέσεων ENERGIZING είναι διαθέσιμο σε όλα τα καθίσματα, ανάλογα με τον εξοπλισμό. Δείτε αναλυτικά τις τιμές της νέας S-Class στην εικόνα που ακολουθεί.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!