«Μαγικό χαλί» το νέο Citroen C4 Cactus (pics & vid)

Πέτρος Πιτσίνης
«Μαγικό χαλί» το νέο Citroen C4 Cactus (pics & vid)
Το κόμπακτ crossover της Citroen δέχθηκε ένα εκτεταμένο facelift για το 2018 και μαζί με αυτό, γίνεται το πρώτο μοντέλο που εφοδιάζεται με τη νέα υδραυλική ανάρτηση που εξέλιξε η φίρμα!

Άρωμα από τις παλιές εποχές της Citroen φέρνει το νέο C4 Cactus αφού εκτός από την ιδιαίτερη εμφάνιση και τον εκκεντρικό χαρακτήρα, έρχεται με ένα νέο, εξεζητημένο... σύστημα άνεσης. Το Progressive Hydraulic Cushion (PHC) εφοδιάζει το νέο crossover και γίνεται το πρώτο μοντέλο παραγωγής που το συναντάμε, όμως δεν πρόκειται μόνο για μια νέα ανάρτηση.

Τέσσερα υδραυλικά αμορτισέρ αντικαθιστούν τα συμβατικά σε κάθε τροχό και προσφέρουν απαράμιλλη άνεση ενώ παράλληλα, το «πακέτο» συμπληρώνεται από ειδικά καθίσματα με πιο μαλακά υλικά, που φιλτράρουν όσο το δυνατόν περισσότερο τις αναταράξεις, από το οδόστρωμα μέχρι τα κορμιά των επιβατών. Έτσι οι τελευταίοι απολαμβάνουν ξεκούραστες μετακινήσεις, θυμίζοντας τα παλαιότερα μοντέλα της μάρκας με το υδροπνευματικό σύστημα.

Στα της εμφάνισης, οι διαφοροποιήσεις από το γνωστό μας C4 Cactus είναι περισσότερο από εμφανείς. Εμπρός, μοιάζει σε μεγάλο βαθμό με το νέο C3. Τα λεπτά φώτα ημέρας συνδέονται με τη μάσκα και συγκεκριμένα, το ανάποδο λοχιόσημο που είναι και το σήμα της φίρμας, ενώ παρακάτω στο εμπρόσθιο τμήμα βρίσκονται τα κεντρικά φωτιστικά σώματα.

Στο πλάι τα χαρακτηριστικά Air Bumps είναι πιο διακριτικά από εκείνα της απερχόμενης γενιάς και πίσω, τα φανάρια είναι περισσότερο στενόμακρα, χωρίς πλέον να συναντάμε το μαύρο προστατευτικό πλαστικό στην πέμπτη πόρτα.

Το εσωτερικό είναι εκείνο με τις λιγότερες αλλαγές. Η λιτή φιλοσοφία συνεχίζεται και στη δεύτερη γενιά του C4 Cactus και η κεντρική κονσόλα αποτελείται από μια σειρά λίγων διακοπτών και μια μεγάλη οθόνη αφής, μέσω της οποίας ελέγχονται τα περισσότερα συστήματα του αυτοκινήτου.

Νέα όμως υπάρχουν και στο κομμάτι των κινητήρων. Τα μοτέρ βενζίνης και πετρελαίου που γνωρίζαμε συνεχίζουν να υπάρχουν και συγκεκριμένα, μιλάμε για τον 1.2 PureTech στην ατμοσφαιρική (82 PS) ή τούρμπο εκδοχή του (110 PS), μαζί με τον diesel 1.6 BlueHDi των 100 ίππων. Όμως, προστέθηκε και ο 1.2 PureTech στην ισχυρότερη βερσιόν του, με 130 άλογα, που γνωρίζουμε και από άλλα μοντέλα της Citroen και του ομίλου PSA γενικότερα. Παρακάτω ακολουθούν το βίντεο και οι φωτογραφίες του νέου Citroen C4 Cactus.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!