Επτά αυτοκίνητα με πόρτες που αξίζει να θυμόμαστε (pics)

Πέτρος Πιτσίνης
Επτά αυτοκίνητα με πόρτες που αξίζει να θυμόμαστε (pics)
Ψάχνουμε και βρίσκουμε μερικά μοντέλα αυτοκινήτων που μας «καλωσόριζαν» με διαφορετικό τρόπο από τον συνηθισμένο, για διαφορετικούς λόγους το ένα από το άλλο και σας τα παρουσιάζουμε!

Για πολλούς κατασκευαστές η πόρτα είναι ένα «απρόσωπο» στοιχείο, που δεν δίνουν μεγαλύτερη βάση για το πως αυτή θα ανοίγει και προτιμούν το γνωστό, παραδοσιακό τρόπο.

Άλλοι, θεωρούν πως έτσι μπορούν να δώσουν περισσότερο χαρακτήρα στα μοντέλα τους με μια «περίεργη» και διαφορετική πόρτα και την χρησιμοποιούν, με τις περισσότερες φορές να πετυχαίνουν το στόχο τους. Παρακάτω συγκεντρώσαμε επτά χαρακτηριστικές, που αξίζει να θυμηθούμε!


Lamborghini

Είναι, ίσως, οι πιο χαρακτηριστικές «περίεργες» πόρτες! Γνώρισαν τέτοια επιτυχία που πολλοί after market κατασκευαστές το πρόσφεραν ως επιλογή στα περισσότερο καθημερινά μοντέλα και χωρίς αμφιβολία, είναι ένα σήμα κατατεθέν των Lamborghini. Πλέον η μάρκα δεν τις χρησιμοποιεί σε όλα τα αυτοκίνητά της.

Rolls Royce

Ένα στοιχείο διαφορετικότητας πολλών Rolls Royce από τα «κοινά» αυτοκίνητα είναι οι πόρτες τους. Δεν ανοίγουν με κάποια τόσο περίεργη φορά, απλώς είναι ανάποδες συμβάλλοντας τα μέγιστα στον ιδιαίτερο χαρακτήρα των μοντέλων της βρετανικής φίρμας.

Smart Crossblade

Στη συγκεκριμένη, ειδική έκδοση του Smart ForTwo, μην περιμένετε να βρείτε καν πόρτα. Δύο απλές μπάρες υποκαθιστούν το ρόλο τους και ανοίγουν με κατεύθυνση προς τα επάνω, ώστε να μπορέσουν οι επιβάτες να μπουν στην καμπίνα του αυτοκινήτου.

Peugeot 1007

Το ιδιαίτερο μικρό πολυμορφικό της Peugeot χρησιμοποίησε τις συρόμενες πόρτες, αντί των συμβατικών. Βέβαια, έχουμε δει κι άλλα μοντέλα που το έχουν κάνει, όμως το γαλλικό μοντέλο εφοδιάζεται αποκλειστικά με αυτές χωρίς να υπάρχουν δύο «κανονικές» για τους εμπρός επιβάτες. Σύμφωνα με την Peugeot, αυτό προτιμήθηκε για λόγους πρακτικότητας και για να είναι πιο άνετη η είσοδος-έξοδος όταν δεν υπάρχει πολύς χώρος στο πλάι.

Mercedes 300SL

Η ιστορική «γλαρόφτερη» ή αλλιώς, "Gullwing" προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση όταν είχε παρουσιαστεί. Το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτού του τύπου θυρών ήταν σε περίπτωση που το αυτοκίνητο ντελαπάρει, όμως επιλύθηκε με τη σύγχρονη SLS η οποία για να θυμίζει το θρυλικό μοντέλο της Mercedes, τις είχε χρησιμοποιήσει.

Koenigsegg Agera

Τα ταχύτατα και ιδιαίτερα αναγνωρίσιμα πλέον Koenigsegg σπάνε όλα τα ρεκόρ και έχουν γίνει σημείο αναφοράς στη σύγχρονη αυτοκινητοβιομηχανία. Έτσι δεν θα μπορούσαν να έχουν συμβατικές πόρτες και το μοντέλο Agera είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα.

McLaren F1

Η τριθέσια, με τη θέση οδήγησης στο κέντρο McLaren F1 χρησιμοποιούσε πόρτες τύπου Butterfly, όπως πολλοί τις αποκαλούν. Ωστόσο, υπάρχουν και αρκετά ακόμη supercars που έχουν αντίστοιχες, όπως η Mercedes-Benz SLR McLaren και η BMW i8.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!