Τεχνολογία και πολυτέλεια συναντιούνται στο νέο Audi A7 Sportback (pics & vid)

Πέτρος Πιτσίνης
Τεχνολογία και πολυτέλεια συναντιούνται στο νέο Audi A7 Sportback (pics & vid)
Το εντυπωσιακό τετράθυρο κουπέ της Audi έφτασε στη νέα του γενιά και είναι πιο προηγμένο από ποτέ, ενώ εφοδιάζεται με ισχυρούς κινητήρες που αρμόζουν στο μοντέλο.

Στην πρώτη του γενιά, το Audi A7 Sportback εντυπωσίασε το κοινό με την κομψή και αθλητική εμφάνισή του και τώρα στη δεύτερη, εξελίσσεται αυτή η ιδέα σε ένα βήμα παραπέρα. Κοιτώντας το καταλαβαίνεις ότι αντικρίζεις το A7, το χαρακτηριστικό του σχήμα παρέμεινε, όμως η αισθητική αναβαθμίστηκε. Η εξάγωνη μάσκα με το χρωμιωμένο περίγραμμα δίνει τη σπορ νότα στο εμπρός μέρος, μαζί με τους δυναμικούς προφυλακτήρες.

Αντίθετα, πίσω υπάρχει... ένα φωτιστικό σώμα αντί για δύο και αυτό γιατί είναι ενιαίο, καλύπτοντας το πλάτος του αμαξώματος, θυμίζοντας κάτι από Bugatti Chiron. Η τεχνολογία του αυτοκινήτου είναι ένα από τα πιο ισχυρά όπλα του, αφού χρησιμοποιεί ο,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η Audi. Σημειώστε τον ψηφιακό πίνακα οργάνων, ένα σύστημα Head-Up Display και ηχοσύστημα που έχει εξελιχθεί από την κορυφαία Bang & Olufsen.

Επιπλέον, βρίσκουμε ενεργό Cruise Control, μαζί με όλα τα σύγχρονα βοηθήματα ενεργητικής ασφάλειας και το νέο Audi Al που χάρη στους ειδικούς αισθητήρες και τις κάμερες, το A7 μπορεί να κάνει κάποιες μανούβρες σε χώρους στάθμευσης. Το μοναδικό κινητήριο σύνολο που θα είναι διαθέσιμο για αρχή είναι ο 3.0 TFSI με έξι κυλίνδρους σε διάταξη V και 340 ίππους.

Η ροπή στρέψης ορίζεται στα 500 Nm, ενώ η ισχύς περνά στο δρόμο μέσα από την τετρακίνηση Quattro και το αυτόματο κιβώτιο τύπου διπλού συμπλέκτη S-Tronic με τις επτά ταχύτητες. Τα 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνονται σε 5,3'' και η τελική περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα. Αργότερα, θα ακολουθήσουν κι άλλες εκδόσεις με τετρακύλινδρα αλλά και εξακύλινδρα μοτέρ, ενώ περιμένουμε να δούμε και τις εντυπωσιακές προδιαγραφές των νέων S7 και RS 7. Η τιμή του στη Γερμανία ξεκινά λίγο κάτω από της 68.000€, με τον 3.0 TFSI των 340 ίππων.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!