Από 13.400 ευρώ το νέο Polo

ΤΟ ΟΔΗΓΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Από 13.400 ευρώ το νέο Polo

Από 13.400 ευρώ το νέο Polo

Έφτασε το νέο Polo 6ης γενιάς στις εκθέσεις της Volkswagen στην Ελλάδα, με νέα σχεδίαση, μοντέρνο και ποιοτικό εσωτερικό και πλήθος συστημάτων και αξεσουάρ ακόμα και στην βασική του έκδοση.

Το πιο ιστορικό αυτοκίνητο της μοντέρνας εποχής για την VW κλείνει τα 42 χρόνια. Το Polo παρουσιάζεται σε αυτή την 6η γενιά, μεγαλύτερο, ποιοτικότερο και πιο ολοκληρωμένο ακόμα και από αυτοκίνητα μεγαλύτερης κατηγορίας.

Δεν μπορείς να ζητήσεις κάτι από ένα αυτοκίνητο ακόμα και μεγαλύτερων κατηγοριών, που να μην το διαθέτει το νέο Polo ως βασικό ή έξτρα εξοπλισμό. Με στόχο της, την κορυφή της κατηγορίας, η VW επιτίθεται για να νικήσει και στον εμπορικό στίβο, προσφέροντας το Polo στην τιμή των 13.400 ευρώ, με τον πιο πλούσιο όμως -μακράν- βασικό εξοπλισμό της κατηγορίας.

Το νέο VW Polo, θα διατίθεται αποκλειστικά με πεντάθυρο αμάξωμα και όχι με τρίθυρο, όπως τα προηγούμενα. Οι πολυάριθμες αλλαγές, που έγιναν στο μοντέλο και είχαμε την ευκαιρία να τις δούμε από κοντά στην οδηγική γνωριμία μαζί του από την Αθήνα μέχρι το Ναύπλιο, μας έδωσαν την εντύπωση πως πλέον το Polo πλησιάζει πάρα πολύ το Golf, σε χαρακτήρα και διαστάσεις.

Το Polo 6ης γενιάς βασίζεται στην πλατφόρμα MQB που διαθέτει χαμηλό βάρος και 30 % υψηλότερη ακαμψία από το απερχόμενο μοντέλο. Αλλαγές υπάρχουν στις εξωτερικές διαστάσεις, καθώς το νέο Polo μεγάλωσε σε μήκος κατά οκτώ εκατοστά, στο πλάτος κατά επτά, ενώ χαμήλωσε και επτά χιλιοστά. Οπτικά δείχνει πιο επιθετικό, πιο άγριο και πιο σπορτίφ παρά τις 5 πόρτες. Με 4,05 μ. μήκος και από την αύξηση του μεταξόνιου κατά εννέα εκατοστά, δύσκολα χαρακτηρίζεται μικρό και πλέον ωφελημένοι βγαίνουν οι πίσω επιβάτες. Βεβαίως εντυπωσιακός είναι πλέον ο χώρος αποσκευών με 351 λίτρα (σε σχέση με τα 280 λίτρα του προηγούμενου μοντέλου) που τον καθιστά τον μεγαλύτερο στην κατηγορία!

Το σαλόνι αναδύει δυναμισμό και ποιότητα με επιλογές μαλακών πλαστικών και εξαιρετικής συναρμογής. Το Polo είναι το πρώτο αυτοκίνητο του ομίλου που προσφέρει την νέα γενιά Active Info Display στην οθόνη εμπρός από τον οδηγό. Οι σχεδιαστές της Volkswagen έχουν εξελίξει συστηματικά τη νέα γενιά του Active Info Display και έχουν ανεβάσει τα υψηλής ποιότητας γραφικά του (133 dpi / ανάλυση 1.280 x 480) και το εύρος λειτουργίας του σε νέα επίπεδα. Χρησιμοποιώντας το κουμπί «View button» πάνω στο πολυλειτουργικό τιμόνι, ο οδηγός του Polo μπορεί να διαλέξει ανάμεσα σε τρεις βασικές διαρθρώσεις απεικόνισης, εύκολα και γρήγορα. Στην κεντρική κονσόλα κερδίζει τις εντυπώσεις το σύστημα πολυμέσων (στην περίπτωσή μας με ηχητικό σύστημα Beats 300 Watt) με οθόνες αφής 6,5 έως 8,0 ιντσών και δυνατότητες συνδεσιμότητας με Apple Car Play και Android Auto.

Και φυσικά το Polo βρίθει συστημάτων υποστήριξης του οδηγού, όπως σύστημα επιτήρησης περιβάλλοντος χώρου Front Assist με City Emergency Braking, σύστημα αναγνώρισης πεζών, Multi-collision Brake, σύστημα αναγνώρισης κόπωσης οδηγού και πολλά άλλα, ακόμα και στην βασική του έκδοση!

To Polo έκτης γενιάς προσφέρεται αρχικά με 5 διαφορετικούς κινητήρες.  Τρεις τρικύλινδρους βενζινοκινητήρες ενός λίτρου, με 75, 95 και 115 ίππους αλλά και δύο κινητήρες ντίζελ με 1.600 κ.εκ σε δύο ιπποδυνάμεις 80 και 95 ίππων.

Το αυτοκίνητο μέσα στο 2017 θα εφοδιάζεται με αυτούς τους πέντε κινητήρες, ωστόσο μέσα στο 2018 θα προστεθούν ακόμα άλλοι 3 κινητήρες! Ένας 1.5 TSI ACT με απόδοση 150 ίππων, ένας δίλιτρος TSI με απόδοση 200 ίππων (για την έκδοση GTi) και άλλος ένας υβριδικός κινητήρας βενζίνης/φυσικού αερίου (με συνδυασμένη αυτονομία 1.320 χιλιομέτρων), ενός λίτρου TGI με απόδοση 90 ίππων και κατανάλωση 3€/100 χλμ!

Είναι σαφές πως το νέο Polo είναι το πιο ολοκληρωμένο μικρομεσαίο αυτοκίνητο της κατηγορίας και βάζει σοβαρή υποψηφιότητα για την κορυφή της!

Οι τιμές ξεκινούν από τις 13.400 ευρώ. Ο πίνακας που ακολουθεί αναφέρει μόνο τους κινητήρες που είναι διαθέσιμοι μέσα στο 2017.

Best of internet