Με ελληνικό χρώμα το φθηνότερο ηλεκτρικό ΙΧ (pics & vid)

Πέτρος Πιτσίνης
Με ελληνικό χρώμα το φθηνότερο ηλεκτρικό ΙΧ (pics & vid)
Μικρές διαστάσεις, χαμηλό κόστος αγοράς και ακόμη χαμηλότερο κόστος κίνησης, είναι τα τρία βασικά πλεονεκτήματα του νέου ηλεκτρικού μοντέλου της ελληνικής Eco-Sun!

Παρουσιάστηκε στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και χαρακτηρίζεται από την ελληνική καταγωγή του. Ο λόγος για το νέο Eco-Car, το αυτοκίνητο της Eco-Sun που κατασκευάζεται μεν στην Κίνα αλλά έχει «ρίζες» από τη χώρα μας. Με μήκος μόλις 2.245 χιλιοστά και πλάτος 1.290 χιλιοστά, μιλάμε για ένα διθέσιο μοντέλο πόλης που παρκάρει παντού και ελίσσεται άνετα μέσα στην κίνηση.

Διατίθεται σε δύο διαφορετικές εκδόσεις ισχύος, με τη «μικρή» των 4 ίππων να οδηγείται με δίπλωμα μοτοποδηλάτου και τη μεγαλύτερη των 10 αλόγων να προϋποθέτει κανονικό δίπλωμα αυτοκινήτου. Αμφότερα είναι ηλεκτρικά και σύμφωνα με τα στοιχεία της Eco-Sun, χρειάζεται μόλις 1 Ευρώ ρεύματος για κάθε 100 χιλιόμετρα που διανύει!

Σε ο,τι αφορά τις επιδόσεις, σημειώστε τελική ταχύτητα 45 χλμ./ώρα για το λιγότερο δυνατό και 80 χλμ./ώρα για το ισχυρότερο, ενώ η αυτονομία με μια φόρτιση των μπαταριών τους (6-7 ώρες σε οικιακό ρεύμα) ανέρχεται στα 120 και 100 χιλιόμετρα αντίστοιχα.

Ήδη, έχει πάρει έγκριση από την Ευρώπη και ετοιμάζεται να ξεκινήσει την εμπορική του πορεία στην Ελλάδα και το σασί του είναι κατασκευασμένο από υλικό υψηλής αντοχής, για μεγαλύτερη ασφάλεια. Ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει ηλεκτρικά παράθυρα, φώτα LED, φώτα ομίχλης και θέρμανση και προαιρετικά, υπάρχει κλιματισμός, κάμερα οπισθοπορείας και σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής.

Κοστίζει μόλις 6.700€ στη Low Speed έκδοση και στην πιο δυνατή, ο τιμοκατάλογος αρχίζει από τις 7.700€, καθιστώντας το το πιο προσιτό ηλεκτρικό μοντέλο που μπορούμε να βρούμε! Εκτός από την χαμηλή τιμή αγοράς, το Eco-Car απαιτεί ελάχιστα χρήματα και για τη συντήρησή του.

Όπως είπαμε πριν, με 1€ καλύπτει 100 χιλιόμετρα και στα συν συγκαταλέγεται το γεγονός ότι δεν χρειάζεται σέρβις ή αλλαγές λαδιών, αφού χρησιμοποιεί ηλεκτροκινητήρα και όχι κάποιο μοτέρ εσωτερικής καύσης. Ελαστικά και τα αναλώσιμα του συστήματος πέδησης είναι τα μόνα που θα ζητήσει το μικρό μοντέλο πόλης! Εννοείται, ότι δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας καθώς δεν εκπέμπει ούτε 1 γραμμάριο διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα. Δείτε περισσότερα στο βίντεο και κάνοντας κλικ εδώ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!