Η Polestar μας κάνει «ηλεκτροσόκ» με το νέο One (pics)

Πέτρος Πιτσίνης
Η Polestar μας κάνει «ηλεκτροσόκ» με το νέο One (pics)
Το εντυπωσιακό νέο μοντέλο της Polestar βασίζεται στα δημιουργήματα της Volvo και έρχεται με ένα υβριδικό σύνολο 600 ίππων, για να μας φέρει στην ηλεκτρική εποχή με τον καλύτερο τρόπο!

One λέγεται το νέο μοντέλο της Polestar και σηματοδοτεί τη μετά-Volvo εποχή, που πλέον φτιάχνει τα δικά της αυτοκίνητα, αν και βασίζονται σε εκείνα των Σουηδών και δεν αναλαμβάνει απλώς τις γρήγορες εκδόσεις της φίρμας. Όπως βλέπουμε, πρόκειται για ένα κουπέ αμάξωμα με 2+2 θέσεις στην καμπίνα του και ταξιδιάρικο προσανατολισμό, ενώ βασίζεται στην πλατφόρμα SPA (Scalable Platform Architecture) που γνωρίζουμε από τη Volvo.

Εξοπλίζεται με ένα μοτέρ εσωτερικής καύσης των 2.0 λίτρων (βενζίνη) και με έναν ηλεκτροκινητήρα, με τη συνδυασμένη απόδοσή τους να φτάνει τους 600 ίππους και τα 1.000 (!!!) Nm ροπής! Παράλληλα, καλύπτει έως και 150 χιλιόμετρα μόνο από τις μπαταρίες, χωρίς να πάρει μπρος ο 2.0 τούρμπο και η κατανομή του βάρους αγγίζει το τέλειο, με 48% και 52% του συνόλου να βαραίνει τον εμπρός και τον πίσω άξονα αντίστοιχα.

Η οδική του συμπεριφορά αναμένουμε να είναι πολύ καλή και για να διασφαλιστεί αυτό, η Polestar επέλεξε την κορυφαία Ohlins για να φτιάξει την ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση του One. Το περιμένουμε μέσα στο 2019 και οι προπαραγγελίες έχουν ήδη ξεκινήσει. Αργότερα, θα έρθουν και αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις του και ετοιμάζεται μια νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα, μέσω της οποίας θα μπορείς να φτιάξεις όπως επιθυμείς και να παραγγείλεις το νέο σου αυτοκίνητο, χωρίς να είναι απαραίτητη η επίσκεψη στην αντιπροσωπεία. Θαυμάστε το, στις φωτογραφίες που ακολουθούν!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!