Eνα τέτοιο σπορ μοντέλο λείπει από την Toyota (pics)

Πέτρος Πιτσίνης
Eνα τέτοιο σπορ μοντέλο λείπει από την Toyota (pics)
Το πειραματικό GR HV Sports δείχνει, ότι οι Ιάπωνες δεν ξέχασαν την τέχνη της κατασκευής καθαρόαιμων σπορ μοντέλων, ασχέτως αν εκφράζεται αυτή την εποχή μόνον με το GT86.

H Celica και η Supra μας έχουν κουνήσει εδώ και χρόνια μαντήλι και το σπορ DNA της Toyota αποτυπώνεται πλέον μόνον στο GT86, που εξελίχθηκε από κοινού με τη Subaru. Ωστόσο οι Ιάπωνες «το έχουν» ακόμη, αν κρίνουμε από τις πρώτες εικόνες του GR HV Sports.

Πρόκειται για τη μελέτη ενός σπορ Coupe, που θα παρουσιάσει η Toyota στο Μotor Show του Τόκιο και έλκει την έμπνευσή της από το υβριδικό αγωνιστικό TS050, με το οποίο συμμετέχει η ιαπωνική μάρκα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μεγάλων Αποστάσεων. Το GR HV Sports διαθέτει 4,40 μ. μήκος και μόλις 1,28 μ. ύψος, ενώ εντυπωσιάζει με τους προβολείς LED, το ματ μαύρο χρώμα του, τον διαχύτη στο πίσω μέρος και τους στυλάτους τροχούς με τις ζάντες ελαφρού κράματος.

Κερασάκι στην τούρτα αποδεικνύεται η σκληρή, αφαιρούμενη οροφή του διθέσιου μοντέλου, που παραπέμπει στη Supra και στο Sports 800. Η Toyota επέλεξε τη λύση της υβριδικής τεχνολογίας με έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης εμπρός, την υβριδική μπαταρία στο κέντρο και τη μετάδοση κίνησης στους πίσω τροχούς.

Το σαζμάν είναι αυτόματο, ωστόσο πατώντας ένα μπουτόν γίνεται χειροκίνητο και οι αλλαγές ταχυτήτων πραγματοποιούνται με τη βοήθεια του επιλογέα στην κεντρική κονσόλα. Η πιθανότητα να δούμε τους Ιάπωνες να εξελίσσουν το εντυπωσιακό GR HV Sports σε μοντέλο παραγωγής, είναι πολύ μικρές. Θεωρείται όμως πιθανόν, να δούμε ξανά ορισμένα σχεδιαστικά στοιχεία του στο GT86 της επόμενης γενιάς.

Όσο περισσότερα είναι αυτά, τόσο καλύτερα!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!