Mε επιδόσεις…GTI η ηλεκτρική νταλίκα της Tesla (pics & vid)

Gazzetta team
Mε επιδόσεις…GTI η ηλεκτρική νταλίκα της Tesla (pics & vid)
Eπιταχύνσεις καθαρόαιμου σπορ μοντέλου προσφέρει το πρώτο ηλεκτρικό φορτηγό της Tesla, καθώς ολοκληρώνει τα 0 -100 χλμ./ώρα σε μόλις πέντε δευτερόλεπτα!

Aκόμη και ο φανατικότερος πολέμιος των ηλεκτροκίνητων οχημάτων δεν μπορεί να αμφισβητήσει ένα πράγμα, ότι δηλαδή επιταχύνουν απίστευτα με το πρώτο άγγιγμα του γκαζιού. Αυτό ισχύει βεβαίως και για τα μοντέλα της Tesla, όπως το Model S ή το ρόουνστερ, που ετοιμάζεται να λανσάρει το 2020 και θα επιταχύνει από στάση έως 100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από δύο δευτερόλεπτα.

Εξαίρεση δεν αποτελεί ωστόσο ούτε το ηλεκτροκίνητο φορτηγό, που παρουσίασε η μάρκα από την Καλιφόρνια. Ο «πράσινος κολοσσός» πραγματοποιεί την κλασική επιτάχυνση 0 – 100 χλμ./ώρα σε μόλις πέντε δευτερόλεπτα, όσο δηλαδή και ένα σκληροπυρηνικό σπορ μοντέλο παραγωγής. Μία πρώτη ιδέα παίρνουμε από το σχετικό βίντεο της πρόσφατης παρουσίασης της ηλεκτρικής νταλίκας της Tesla, αν και η αθόρυβη λειτουργία των κινητήρων ξεγελά και δεν σου δίνει την αίσθηση της δύναμης και της επιτάχυνσης του ογκώδους οχήματος.

Να διευκρινίσουμε πάντως, ότι τα πέντε δευτερόλεπτα ισχύουν μόνον για την περίπτωση, που δεν μεταφέρει το βαρύ όχημα φορτίο, ακόμη όμως και έτσι πρόκειται για super επίδοση. Με πλήρες φορτίο ζυγίζει το φορτηγό 40 τόνους, ενώ διαθέτει αυτονομία περίπου 800 χιλιομέτρων και η παραγωγή του θα ξεκινήσει το 2019. Το φορτηγό της Tesla εφοδιάζεται με συνολικά τέσσερις ηλεκτροκινητήρες και η εταιρεία εγγυάται, ότι θα είναι σε θέση να διανύσει ένα εκατομμύριο μίλια (περίπου 1,6 εκατ. χιλιόμετρα), χωρίς να πάθει κάποια βλάβη. Μάλιστα οι μπαταρίες του θα γεμίζουν περίπου 80% μέσα σε μισή ώρα με τη χρήση ειδικών ταχυφορτιστών, χάρη στους οποίους θα μπορεί να κάνει και μεγάλες διαδρομές.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!