Νέο Touareg R, το κορυφαίο Volkswagen παραγωγής! (pics) 

Πέτρος Σηφαλάκης
Νέο Touareg R, το κορυφαίο Volkswagen παραγωγής! (pics) 
Η Volkswagen μας παρουσιάζει το κορυφαίο Plug-In Hybrid Touareg με τον κωδικό R, που κάθεται στην κορυφή της γκάμας με 462 ίππους!

Η πρώτη φορά που ένα μοντέλο R της Volkswagen συνδυάζεται με υβριδικό σύστημα κίνησης, έφτασε. Το νέο Touareg R είναι γεγονός και πρόκειται για τη ναυαρχίδα της Volkswagen, κινούμενη από έναν τούρμπο V6 βενζινοκινητήρα των 3.0 λίτρων με 340 ίππους και έναν ηλεκτροκινητήρα 136 ίππων. Το αποτέλεσμα είναι 462 άλογα με 700 Nm ροπής, που εγγυώνται 0-100 χλμ./ώρα σε 5 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα περιορισμένη ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα!

Υπάρχει μια μπαταρία των 14,1 kWh που βρίσκεται στο χώρο αποσκευών και προσφέρει έως 48 χιλιόμετρα αμιγώς ηλεκτρικής αυτονομίας στο πολυτελές SUV. Το σύστημα τετρακίνησης 4MOTION με το μπλοκέ κεντρικό διαφορικό μπορεί να στείλει 70% της ισχύος στον εμπρός άξονα ή 80% της ισχύος στον πίσω και υπάρχουν τα προγράμματα οδήγησης Eco, Comfort, Normal, Sport, Individual, Offroad, Snow, Gravel και Sand για να επιλέξει ο οδηγός, ανάλογα με το έδαφος που κινείται και τις διαθέσεις του.

Εξωτερικά το Touareg R κάνει... μπαμ σε σχέση με τα υπόλοιπα Touareg. Έχει επιβλητική σχεδίαση με επιθετική μάσκα εμπρός, δύο μεγάλες απολήξεις της εξάτμισης πίσω, ζάντες αλουμινίου 22 ιντσών σε μαύρο χρώμα και διάφορες άλλες μαύρες λεπτομέρειες, από τη μάσκα, μέχρι τους εξωτερικούς καθρέπτες και τις ράγες οροφής. Στο εσωτερικό η high tech ατμόσφαιρα δίνει το «παρών». Η μεγάλη οθόνη αφής 15 ιντσών στην κεντρική κονσόλα, μαζί με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,5 ιντσών ανήκουν στο στάνταρ εξοπλισμό, ενώ τα σπορ καθίσματα, τα πεντάλ αλουμινίου, το τιμόνι και τα διακοσμητικά δημιουργούν την απαιτούμενη ατμόσφαιρα για μια έκδοση R.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!