Ο Φερνάντο Αλόνσο συνεχίζει το... κυνήγι του Triple Crown!

Πέτρος Σηφαλάκης
Ο Φερνάντο Αλόνσο συνεχίζει το... κυνήγι του Triple Crown!
Μετά την αποχώρησή του από τη Formula 1, ο Φερνάντο Αλόνσο έχει δοκιμάσει την τύχη του σε πολλά πρωταθλήματα και φέτος θα τρέξει ξανά στον αγώνα Indianapolis 500.

Λίγοι οδηγοί αγώνων θα καταφέρουν στη ζωή τους όσα ο Φερνάντο Αλόνσο, που έχει αφήσει ιστορία όχι μόνο στη Formula 1, αλλά και σε άλλες κατηγορίες. Ο δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της F1 έχει βάλει στο μάτι το Triple Crown, ένα επίτευγμα που ελάχιστοι έχουν καταφέρει. Για να κερδίσεις τον συγκεκριμένο τίτλο χρειάζεσαι νίκη στο Γκραν Πρι της Formula 1 στο Μονακό, νίκη στον 24ωρο αγώνα του Λε Μαν και νίκη στον αγώνα Indianapolis 500. Μόνον ο τελευταίος λείπει από τον Φερνάντο Αλόνσο και δεν καταθέτει τα όπλα, προσπαθώντας ακόμη μια φορά να τον κερδίσει!

Θα τρέξει με την ομάδα Arrow McLaren SP, παρόλο που πριν μερικές εβδομάδες χώρισαν οι δρόμοι των δύο πλευρών, αφού η βρετανική ομάδα αποφάσισε να μην ανανεώσει το συμβόλαιό της με τον Ισπανό. Ο Αλόνσο πάντως, έχει καλές σχέσεις με τη McLaren και τελικά τους... έπεισε να τρέξουν μαζί στο Indy 500. Να σημειώσουμε ότι τον 24ωρο αγώνα του Λε Μαν τον έχει κερδίσει δύο συνεχόμενες φορές ο Αλόνσο με την ομάδα της Toyota.

Ο Ισπανός ήταν σε συζητήσεις με την ομάδα Andretti Autosport για τον αγώνα του Indianapolis 500 όμως εκείνοι χρησιμοποιούν κινητήρες της Honda και η ιαπωνική ομάδα αντέδρασε όταν άκουσε για τον Αλόνσο. Δεν έχουν και τις καλύτερες σχέσεις ύστερα από τις δηλώσεις του για τους κινητήρες της Honda, οι οποίες δεν ήταν και τόσο κολακευτικές. Έτσι, στράφηκε ξανά στη McLaren. Ο Αλόνσο, είπε: «Είναι σημαντικό για εμένα που εξερευνώ τις επιλογές μου για αυτό τον αγώνα όμως η Arrow McLaren SP πάντα βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεών μου. Έχω μια ξεχωριστή σχέση με τη McLaren, έχουμε περάσει πολλά μαζί και αυτό δημιούργησε έναν δεσμό, μια δυνατή σχέση εμπιστοσύνης». Ο επικεφαλής των αγωνιστικών τμημάτων της McLaren, Ζακ Μπράουν, μίλησε επίσης για τον Αλόνσο και είπε ότι «πρόκειται για έναν από τους καλύτερους οδηγούς σε αυτό το σπορ».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!