Αυτή η συλλογή Lancia αποδεικνύει ότι όσο Martini και να έχεις δεν φτάνει!

Γιώργος Βαρίνος
Αυτή η συλλογή Lancia αποδεικνύει ότι όσο Martini και να έχεις δεν φτάνει!
Μια εκπληκτική, εξαιρετικά σπάνια συλλογή που αφορά αποκλειστικά συλλέκτες ιστορικών αυτοκινήτων και ειδικά Lancia με το ένδοξο λογότυπο της Martini Racing!

Αν σκέφτεστε να ξεκινήσετε μια συλλογή αγωνιστικών Lancia τότε είστε πολύ τυχεροί. Ο οίκος δημοπρασιών Girardo & Co. μόλις αποκάλυψε πως έχει αναλάβει να πουλήσει την εκπληκτική συλλογή «The Campion Collection» που αποτελείται από έξι σημαντικές Lancia με τα λογότυπα της Martini, ιδιοκτησίας του Ιρλανδού-Αμερικανού επιχειρηματία και οδηγού αγώνων Τζον Κάμπιον.

Ο Μαξ Τζιράντο δούλεψε 10 χρόνια στον οίκο Bonhams και για άλλα 10 υπήρξε επικεφαλής του οίκου Sotheby's για τις δημοπρασίες αυτοκινήτων, πριν δημιουργήσει την Girardo & Co. τον Ιούνιο του 2016. Έχει πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας σε αυτή την εξαιρετική αγορά και μια εξαιρετικά αξιοζήλευτη λίστα φίλων, πελατών και επαφών ανά τον κόσμο. Χάρη σε αυτή την εμπειρία, είναι τώρα σε θέση να προσφέρει την απίστευτη αυτή συλλογή από αγωνιστικές Lancia που εκτιμάται κοντά στα 7,5 εκατομμύρια δολάρια. Η συλλογή περιλαμβάνει τρία αυτοκίνητα αγώνων ταχύτητας σε πίστα και τρία αυτοκίνητα ράλι, καθένα από τα οποία διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο στη δημιουργία του τεράστιου μύθου της Lancia και φυσικά εννοείται πως όλα είναι πιστοποιημένα από την Abarth Classiche.

Τα αυτοκίνητα πίστας

The Campion Collection

Πίσω από κάθε αυτοκίνητο υπάρχει και η ιστορία του. Έτσι έχουμε μια πανέμορφη Lancia Beta Montecarlo Turbo Group V του 1981, τη πρώτη Lancia αγώνων αντοχής, μία από τις μόλις τέσσερις από την κατηγορία LC1 Group VI και νικήτρια των 1.000 χλμ. του Nürburgring του 1982 με οδηγούς τον Μικέλε Αλμπορέτο, τον Ρικάρντο Πατρέζε και τον Τέο Φάμπι και τέλος το μονοθέσιο της κατηγορίας LC-Group LC C1 το οποίο οδήγησαν οι Ανρί Πεσκαρόλο, Αλεσάντρο Νανίνι και Μπομπ Βόλεκ.

Και βεβαίως έχουμε τα αυτοκίνητα Ράλλυ

The Campion Collection

Μια -από τις 20 που κατασκευάστηκαν- υπέροχη Lancia 037 Rally Evo 2s, μια Lancia Delta S4 Corsa που κέρδισε το 1986 Rally 1000 Miglia στα χέρια του Ντάριο Τσεράτο και μια Lancia Delta HF Integrale 8V που οδηγούσε ο Μίκι Μπιαζιόν στο Ράλυ Πορτογαλίας του 1988.

Η συλλογή «Campion Collection» θα δημοπρατηθεί από την Girardo & Co. στο Palm Beach της Φλώριδας, την ερχόμενη εβδομάδα. Τώρα είναι η ευκαιρία σας για να ξεκινήσετε μια μοναδική συλλογή!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!