Επίσημη αποκάλυψη για το νέο SEAT Leon (pics & vid) 

Πέτρος Σηφαλάκης
Επίσημη αποκάλυψη για το νέο SEAT Leon (pics & vid) 
Το SEAT Leon βρίσκεται πλέον στην τέταρτη γενιά του και αποτελεί πρότυπο συνδεσιμότητας, έχει νεανική, σπορ εμφάνιση και κινητήρες που θα καλύψουν όλα τα γούστα!

Η τρίτη γενιά του SEAT Leon έκατσε στην παραγωγή για αρκετά χρόνια. Εκτέλεσε άριστα τις υποχρεώσεις της και πλέον, παραδίδει τη σκυτάλη στην τέταρτη γενιά! Το... πρόβλημα, είναι ότι το τρίτο Leon, ήταν πάρα πολύ καλό. Οπότε, το τέταρτο, θα πρέπει να είναι αρκετά καλύτερο, ώστε να δικαιολογήσει τα χρόνια εξέλιξής του! Με την πρώτη ματιά, φαίνεται ότι οι μηχανικοί της SEAT πέτυχαν το στόχο τους. Οι διαστάσεις έχουν αυξηθεί σημαντικά, με το μήκος και το μεταξόνιο να έχουν κερδίσει 8,6 και 5,0 εκατοστά αντίστοιχα! Το πορτμπαγκάζ από την άλλη, έχει όγκο 380 λίτρων, την ίδια δηλαδή με την προηγούμενη γενιά.

Με χαρακτήρα και όμορφα χαρακτηριστικά

Εμφανισιακά, βλέπουμε πολλά στοιχεία από το Tarraco, τόσο στο εμπρός, όσο και στο πίσω μέρος. Πρόκειται για ένα απόλυτα αρμονικό σύνολο με ισορροπημένα σπορ ύφος, τεχνική που γνωρίζει πολύ καλά η SEAT. Δείχνει αμέσως ότι έχει εξελιχθεί σε βάθος και δεν το μπερδεύεις με ένα απλό face lift. Η απέριττη και δυναμική σχεδίαση του αμαξώματος του νέου Seat Leon συνεχίζεται και στο εσωτερικό, με ένα οπτικά λιτό αλλά ποιοτικά εξαιρετικό ταμπλό, στο οποίο δεσπόζει η οθόνη των 8,25 - 10'' του συστήματος πολυμέσων. Στην κορυφαία του έκδοση αυτό προσφέρει 3D συνδεδεμένη πλοήγηση, φυσική αναγνώριση φωνής καθώς και λειτουργίες μέσω χειρονομιών.

Full συνδεδεμένο!

Η τέταρτη γενιά του SEAT Leon

Το σύστημα Full Link επιτρέπει στους χρήστες να συνδέουν τις κινητές συσκευές τους μέσω Android Auto ή Apple CarPlay και το προαιρετικό Connenctivity Box προσφέρει επαγωγική φόρτιση τηλεφώνου που πληροί τα πρωτόκολλα Qi. Τέλος η Online Connecitvity Unit με ενσωματωμένη κάρτα SIM σημαίνει ότι το νέο Leon δεν θα χάσει ποτέ τη σύνδεσή του με τον ψηφιακό κόσμο. Το νέο seat Leon θα διαθέτει και εντυπωσιακό ψηφιακό πίνακα οργάνων με την ονομασία Seat Digital Cockpit, με διαγώνιο 10.25'' και δυνατότητα παραμετροποίησης ανάλογα με τις ανάγκες του οδηγού.

Κινητήρες για κάθε ανάγκη

Η τέταρτη γενιά του SEAT Leon

Στους κινητήρες, υπάρχει μια ευρεία γκάμα για να διαλέξει ο υποψήφιος αγοραστής. Οι βενζινοκινητήρες TSI και οι ντίζελ TDI έχουν κυβισμό από 1.0 λίτρο έως 2.0 λίτρα ενώ παράλληλα, υπάρχουν και ήπια υβριδικά συστήματα eTSI. Στην γκάμα θα βρείτε και Plug-In Hybrid (επαναφορτιζόμενες υβριδικές) προτάσεις, όπως και την έκδοση TGI, με διπλό καύσιμο βενζίνης / φυσικού αερίου, δηλαδή. Το Plug-In Hybrid μπορεί να διανύσει έως και 60 χιλιόμετρα μόνο με τον ηλεκτροκινητήρα του και η ισχύς του, φτάνει στους 204 ίππους. Τα κιβώτια ταχυτήτων είναι είτε χειροκίνητα εξάρια είτε αυτόματα διπλού συμπλέκτη DSG των επτά σχέσεων, ανάλογα με την έκδοση και την επιλογή του αγοραστή.

Η ασφάλεια σε πρώτο πλάνο

Η χρήση του νέου πλαισίου MQB Evo εξασφάλισε στο νέο Seat Leon τη δυνατότητα εξηλεκτρισμού, αλλά και την ταυτόχρονη ικανότητα ενσωμάτωσης προηγμένων συστημάτων παθητικής ασφάλειας και υποβοήθησης της οδήγησης. Εκτός πολλών άλλων, σε αυτά περιλαμβάνεται το predictive adaptive cruise control, το emergency assist και το travel assist. Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του το Dynamic Chassis Control, μέσω του οποίου επιλέγει ανάλογα με τις συνθήκες διαφορετικά προγράμματα απόδοσης και λειτουργίας. Τέλος η τεχνολογία adaptive chassis διαβάζει συνεχώς τις συνθήκες του δρόμου, ενώ παράλληλα λαμβάνει υπόψη τις πληροφορίες του συστήματος διεύθυνσης, την πέδηση και την επιτάχυνση και προσαρμόζει την ανάρτηση σε κάθε τροχό για να παρέχει άνεση και κορυφαία οδική συμπεριφορά.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!