Μια Bentley ετοιμάστηκε για να δαμάσει τα χιόνια! (pics)

Πέτρος Σηφαλάκης
Μια Bentley ετοιμάστηκε για να δαμάσει τα χιόνια! (pics)
Η ειδικά τροποποιημένη Bentley Continental GT αψηφά τις καιρικές συνθήκες και μπορεί να τα βγάλει πέρα ακόμη και στον πάγο, το χιόνι και τις πολικές θερμοκρασίες.

Ο αγώνας GP Ice Race στην Αυστρία, είναι γνώριμος σε όσους ενδιαφέρονται για τα «χειμερινά σπορ», στα οποία συμπεριλαμβάνονται και τα αντίστοιχα μηχανοκίνητα. Η Bentley Continental GT είναι γνώριμη σε εμάς για την πολυτέλεια, το κύρος και την ποιότητά της, όμως αυτό δεν εμπόδισε την ίδια την εταιρεία, μαζί με μια φίρμα σκι, να την τροποποιήσουν κατάλληλα και να τη μετατρέψουν σε αγωνιστική.

Έχει μια μεγάλη μπάρα με φωτιστικά στοιχεία LED στην οροφή, ειδικά ελαστικά Pirelli Scorpion για να βρίσκει πρόσφυση ακόμη και στον πάγο, αλλά και μια εξάτμιση από τον κορυφαίο του είδους, την Akrapovic! Το σύστημα εξαγωγής είναι και το μοναδικό βελτιωμένο μηχανικό μέρος, καθώς κατά τα λοιπά, η Continental GT είναι εντελώς εργοστασιακή. Ο κινητήρας της αποδίδει 635 ίππους και 900 Nm ροπής, με τα 0-100 χλμ./ώρα να έρχονται σε κάτω από τέσσερα δευτερόλεπτα και την τελική της ταχύτητα να ξεπερνά τα 320 χλμ./ώρα.

Για την ασφάλεια των επιβατών, έχει τοποθετηθεί ένα roll cage, σύστημα πυρόσβεσης και καθίσματα αγωνιστικών προδιαγραφών. Παράλληλα, έχει σηκωθεί ελαφρώς από το έδαφος (15 χιλιοστά), για να μην έχει πρόβλημα με το δύσβατο έδαφος και το χιόνι, ενώ πίσω από το τιμόνι της για τον αγώνα, θα καθίσει η Κέιτι Μάνινγκς.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!