Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου SEAT Leon! (pics)

Πέτρος Σηφαλάκης
Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου SEAT Leon! (pics)
Η τέταρτη γενιά του δημοφιλούς SEAT Leon βρίσκεται λίγες ημέρες πριν την επίσημη παρουσίασή της και οι πρώτες εικόνες, μόλις διέρρευσαν στο διαδίκτυο.

Στις 28 Ιανουαρίου, η SEAT θα μας αποκαλύψει το νέο Leon, το δημοφιλές μοντέλο της για την ιδιαίτερα ανταγωνιστική κατηγορία των μικρομεσαίων αυτοκινήτων. Το Leon έχει εμφανιστεί ήδη μέσα από teaser φωτογραφίες, που αποκαλύπτουν στοχευμένα μέρη του αμαξώματος, ωστόσο τώρα οι πρώτες του εικόνες διέρρευσαν στο ίντερνετ. Βλέπουμε ότι η μάρκα υιοθέτησε πολλά από τα σχεδιαστικά στοιχεία που γνωρίσαμε για πρώτη φορά στο Tarraco.

Το εμπρός μέρος του SEAT Leon τέταρτης γενιάς.

Τα εμπρός φωτιστικά σώματα, με τον τριγωνικό σχεδιασμό και τις έντονες ακμές, δίνουν ισχυρή ταυτότητα στη «μούρη» του αυτοκινήτου, ενώ στο πίσω μέρος αναμφίβολα ξεχωρίζει η λωρίδα που ενώνει τα δύο φωτιστικά σώματα, τεχνική που είδαμε και στο Tarraco. Στο εσωτερικό η διάταξη είναι παρόμοια με τα πιο πρόσφατα μοντέλα της SEAT και η κεντρική κονσόλα, έχει μια ελαφριά κλίση προς τον οδηγό.

Με σχεδιαστικά στοιχεία από... Porsche 911

Το εσωτερικό του SEAT Leon τέταρτης γενιάς.

Ο επιλογέας ταχυτήτων στα αυτόματα σασμάν θα μοιάζει με εκείνον του νέου Volkswagen Golf, το οποίο με τη σειρά του εμπνεύστηκε από τη νέα Porsche 911. Το SEAT Leon τέταρτης γενιάς θα βασίζεται στην πλατφόρμα MQB, την ίδια που πατούσε και η προηγούμενη. Ωστόσο μιλάμε για την πιο αναβαθμισμένη της εκδοχή, που βρίσκεται κάτω από το Volkswagen Golf MK8 αλλά και από το νέο Skoda Octavia. Αναμένεται ότι θα παρουσιαστεί με μια ευρεία γκάμα βενζινοκινητήρων, πετρελαιοκινητήρων, συνόλων με καύσιμο το φυσικό αέριο αλλά και επαναφορτιζόμενες υβριδικές προτάσεις (Plug-In Hybrid).

Το πίσω μέρος του SEAT Leon τέταρτης γενιάς.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!