Kαι δεύτερος νεκρός στο Ράλι Ντακάρ

Gazzetta team
Kαι δεύτερος νεκρός στο Ράλι Ντακάρ
Το εφετινό Ράλι Ντακάρ είχε τελικά δύο θύματα, καθώς ο Ολλανδός αναβάτης Εdwin Straver υπέκυψε μερικές ημέρες μετά την ολοκλήρωση του αγώνα στα σοβαρά τραύματά του μετά από πτώση της μοτοσικλέτας του.

Mετά από πέντε χρόνια χωρίς θανατηφόρο δυστύχημα θρηνήσαμε στο εφετινό Ράλι Ντακάρ δύο θύματα. Το πρώτο θύμα ήταν ο Πορτογάλος αναβάτης Πάουλο Γκονσάλβες εξαιτίας πτώσης με τη μηχανή του στην έβδομη ειδική διαδρομή του μαραθώνιου αγώνα, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στη Σαουδική Αραβία.

Δυστυχώς είχαμε τελικά και δεύτερο θύμα, που ήταν ο Ολλανδός αναβάτης Edwin Straver. O 48χρονος συμμετείχε για τρίτη χρονιά στο Ντακάρ και είχε επίσης ατύχημα εξαιτίας πτώσης με την ιδιωτική μοτοσικλέτα του μάρκας ΚΤΜ και μάλιστα με χαμηλή ταχύτητα της τάξης περίπου των 50 χλμ./ώρα. Ο άτυχος μοτοσικλετιστής υπέστη από την πτώση κάταγμα της σπονδυλικής στήλης στο ύψος του αυχένα κατά την προτελευταία ημέρα του Ράλι Ντακάρ 2020 και η καρδιά του σταμάτησε να χτυπά επί δέκα λεπτά. Μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες των διασωστών, που έσπευσαν επιτόπου με ελικόπτερο, επανήλθε στη ζωή και επαναπατρίστηκε στην Ολλανδία παραμένοντας συνεχώς σε κώμα.

Στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε, επιβεβαιώθηκαν οι πρώτες διαγνώσεις για σοβαρότατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και ο άτυχος αναβάτης άφησε τελικά την τελευταία πνοή του δύο ημέρες μετά την επάνοδό του στην Ολλανδία.

Με τον θάνατο του Straver έφτασε πλέον τους 69 ο συνολικός αριθμός των θυμάτων στο Ράλι Ντακάρ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!