Δύο Mercedes Unimog έσπασαν ρεκόρ υψομέτρου (pics)

Πέτρος Σηφαλάκης
Δύο Mercedes Unimog έσπασαν ρεκόρ υψομέτρου (pics)
Στο ψηλότερο σημείο που έφτασε ποτέ αυτοκίνητο ανέβηκαν δύο Mercedes Unimog, για να εγκαταστήσουν εξοπλισμό ασφαλείας και παράλληλα, να σπάσουν το ανάλογο ρεκόρ.

Στα 6.694 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας έφτασαν δύο Mercedes Unimog και συγκεκριμένα, στο ηφαίστειο Ojos de Salado της Χιλής. Πρόκειται για το ψηλότερο ηφαίστειο στον κόσμο και τα δύο ειδικά διαμορφωμένα οχήματα της Mercedes πήραν τον τίτλο του μεγαλύτερου υψομέτρου που έφτασε ποτέ αυτοκίνητο. Δύο ομάδες των πέντε ατόμων συγκροτήθηκαν και ανέβηκαν στα δύο Unimog ώστε να φτάσουν στην κορυφή του ηφαιστείου και να εγκαταστήσουν ραδιοφωνικούς πομπούς, ώστε οι ορειβάτες που φτάνουν στο σημείο να έχουν τη δυνατότητα επικοινωνίας με σωστικά συνεργεία σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά.

Από τα πιο σκληροτράχηλα και ικανά αυτοκίνητα στον κόσμο

Απαράμιλλη αντοχή και σκληρός χαρακτήρας σε κάθε Unimog.

Τα Unimog εξελίχθηκαν από τη Mercedes Special Trucks και εφοδιάστηκαν με ειδικά ελαστικά υψηλής αντοχής, μεγαλύτερο εργάτη και ένα σύστημα που εξισορροπεί το κέντρο βάρους για τα δύσκολα σημεία που θα κρεμαστεί το όχημα. Τα Unimog έχουν μεγάλη παράδοση στην κατηγορία των ασταμάτητων αυτοκινήτων για εκτός δρόμου χρήση. Χρησιμοποιούνται από σωστικά συνεργεία, στρατιωτικές δυνάμεις, πυροσβεστικές υπηρεσίες κλπ σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο και φημίζονται για την αντοχή τους, τις δυνατότητές τους και τις πολλές επιλογές διαμόρφωσης του αμαξώματος ώστε να ταιριάζει τέλεια στις ανάγκες. Ο άνθρωπος που ήταν επικεφαλής της αποστολής στο ηφαίστειο ήταν και εκείνος που είχε το προηγούμενο ρεκόρ υψομέτρου για αυτοκίνητο στον πλανήτη, το οποίο είχε πετύχει με Mercedes-Benz Zetos.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!