620 ίπποι για την κορυφαία Alfa Romeo Giulia GTA! 

Πέτρος Σηφαλάκης
620 ίπποι για την κορυφαία Alfa Romeo Giulia GTA! 
Αν η σημερινή Alfa Romeo Giulia QV με τους 510 ίππους θεωρείται τρομοκρατική, σκεφτείτε την απόλυτη έκδοσή της, που θα έχει 110 άλογα περισσότερα και ακόμη πιο σκληροπυρηνικό χαρακτήρα!

Η Alfa Romeo συνεχίζει να εξελίσσει τα κορυφαία μοντέλα της, με στόχο την επιστροφή της στις κορυφαίες προτάσεις της αυτοκίνησης. Η Giulia είναι μια τέλεια βάση για σπορ εκδόσεις, οπότε εκτός της QV που ήδη γνωρίζουμε από την εκκίνηση της καριέρας του μοντέλου, θα προστεθεί και η GTA ως η απόλυτη ναυαρχίδα! Η πληροφορία έρχεται από μια ιστοσελίδα που ασχολείται αποκλειστικά με τον όμιλο FCA, τη Mopar Insiders και γεμίζει ενθουσιασμό όλους τους παραδοσιακούς φίλους της Alfa Romeo.

Υπάρχει ένα πολύ πιθανό σενάριο γύρω από το νέο αυτό μοντέλο. Στις 24 Ιουνίου η μάρκα μας ετοιμάζει μια έκπληξη για τον εορτασμό των 110 χρόνων της και θεωρείται πολύ πιθανό, να μας πάρει τα μυαλά με τη νέα GTA! Λέγεται ότι θα χρησιμοποιεί τον ίδιο, V6 κινητήρα με τα δύο τούρμπο που συναντάμε και στην QV, διατηρώντας τον κυβισμό των 2.9 λίτρων.

Επιδόσεις επιπέδου super car, σε αμάξωμα σεντάν!

Η απόδοσή της όμως θα εκτοξευθεί στους 620 ίππους, 110 περισσότερους από την QV, ενώ παράλληλα αναμένεται μια μικρή μείωση του βάρους. Το μοτέρ με την κτηνώδη ισχύ θα συνδυάζεται με ένα αυτόματο οκτάρι κιβώτιο ταχυτήτων και οι επιδόσεις της θα είναι σημαντικά καλύτερες από της QV, η οποία ήδη επιτυγχάνει 0-100 χλμ./ώρα σε κάτω από 4 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα άνω των 305 χλμ./ώρα!

Σε περιορισμένη παραγωγή

Βέβαια, πρέπει να τονίσουμε ότι η έκδοση GTA κατά πάσα πιθανότητα, θα διατεθεί σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων. Ο χαρακτήρας της θα είναι πολύ πιο σκληροπυρηνικός από την ήδη πολύ «άγρια» QV, ενώ οι μηχανικοί της Alfa Romeo θα βάλουν τα δυνατά τους ώστε να την προικίσουν με όσο το δυνατόν περισσότερα εφόδια για να «σκίζει» στις πίστες και την απαιτητική οδήγηση! Με βάση το αποτέλεσμα στην QV πάντως, δεν θα δυσκολευτούν και ιδιαίτερα...

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!