Νέο ηλεκτρικό Renault Twingo με τη βοήθεια της Smart

Πέτρος Σηφαλάκης
Νέο ηλεκτρικό Renault Twingo με τη βοήθεια της Smart
Η γαλλική μάρκα θα εκμεταλλευτεί τη συνεργασία της με τη Smart και θα εφοδιάσει το Twingo με ηλεκτρική τεχνολογία, όπως έχει γίνει και στα ForTwo / ForFour.

Το σημερινό Renault Twingo έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με τη Smart. Πρόκειται στην ουσία για κοινό αμάξωμα με μηχανικά μέρη, τουλάχιστον στην περίπτωση του ForFour που έχουν παρόμοιες διαστάσεις, ενώ το ForTwo ακολουθεί όντας σχεδόν ίδιο. Σήμερα τα Smart έχουν ηλεκτρικές εκδόσεις και η Renault ετοιμάζεται να παρουσιάσει το Twingo ZE, την αντίστοιχη έκδοση του Twingo!

Αν εφοδιαστεί με τον ίδιο κινητήρα που έχουν τα Smart, θα μιλάμε για ένα ηλεκτρικό μοτέρ με ισχύ 82 ίππων και 160 Nm ροπής. Η αυτονομία δεν θα είναι πολύ μεγάλη, θα κυμαίνεται δηλαδή στα περίπου 150 με 160 χιλιόμετρα ανά φόρτιση, όμως θα διαθέτει τεχνολογία γρήγορης φόρτισης ώστε να είναι πιο εύκολη η καθημερινή του χρήση, ακόμη και για πολλά χιλιόμετρα.

Περιμένουμε ότι το Twingo ZE θα βγει στην παραγωγή μέσα στο 2020 και μιλάμε για το εναρκτήριο λάκτισμα ενός προγράμματος, που προβλέπει οκτώ νέα μοντέλα μηδενικών ρύπων στην αγορά από τη Renault. Αργότερα περιμένουμε και άλλες ενδιαφέρουσες προτάσεις, όπως το ηλεκτροκίνητο Megane, το οποίο δεν γνωρίζουμε αν θα είναι μια έκδοση στην γκάμα του γαλλικού μικρομεσαίου ή αν θα λανσαριστεί ως νέο μοντέλο, αλλά και ένα οικονομικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα στοιχίζει πολύ λίγα χρήματα και θα κάνει την ηλεκτροκίνηση πολύ πιο προσιτή.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!