Η πιο «πράσινη» εμπειρία στο Eco-Fest 2020!

Gazzetta team
Η πιο «πράσινη» εμπειρία στο Eco-Fest 2020!
Στις 18, 19 και 20 Ιανουαρίου, το Eco-Fest στην Τεχνόπολη στο Γκάζι ανοίγει τις πόρτες τους και μας προσφέρει εμπειρία γεμάτη οικολογία και ηλεκτροκίνηση!

Για τρεις συνεχόμενες ημέρες, η Τεχνόπολη μετατρέπεται σε ένα μεγάλο θεματικό πάρκο, στο οποίο οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε test-drive ηλεκτρικών οχημάτων, αθλήματα, παιχνίδια και φιλανθρωπικές δράσεις.

Στόχος της διοργάνωσης είναι, μέσα από την ελεύθερη συμμετοχή μικρών και μεγάλων σε εκπαιδευτικές, ενημερωτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, να αναδειχθούν πολύτιμες και επίκαιρες διαστάσεις της περιβαλλοντικής προστασίας, της ενεργειακής μετάβασης και του νέου "πράσινου" χαρακτήρα που καλούνται να αποκτήσουν οι σύγχρονες πόλεις, όπως η Αθήνα.

Αναλυτικότερα, η τριήμερη διοργάνωση Eco-Fest 2020 αποτελείται από 3 βασικούς πυλώνες:

1) Παράλληλες δράσεις (18-19-20 Ιανουαρίου 2020)

Με κυρίαρχο στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, η διοργάνωση Eco-Fest 2020 θα πλαισιώνεται και τις τρεις ημέρες από διάφορες δραστηριότητες, όπως:

  • Eco-Fest Basket Weekend: 3x3 FIBA Tournament, Skill challenges & Exhibition Games! Αγώνες καλαθοσφαίρισης & παιχνίδια δεξιοτεχνίας με συμμετοχή του κοινού, παλαίμαχων αγαπημένων παικτών της Εθνικής Ομάδας, της ομάδας της Βουλής, της Κιβωτού του Κόσμου καθώς και του Πανελλήνιου Αθλητικού Συλλόγου Κινητικά Αναπήρων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στην επίσημη ιστοσελίδα της FIBA
  • Παιχνίδι basket στο γήπεδο του Φυσικού Αερίου Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας με έπαθλο το οικιακό ηλεκτρικό ρεύμα δωρεάν για ένα ολόκληρο έτος και άλλα πλούσια δώρα!
  • Ο δρόμος προς την ηλεκτροκίνηση ξεκινά στην Τεχνόπολη! Test-drive με τα ηλεκτρικά Volkswagen E-Golf & Volkswagen e-up!
  • Οι επισκέπτες που θα φέρουν συσκευασίες προς ανακύκλωση θα λάβουν μέρος στο μεγάλο διαγωνισμό, για να κερδίσουν ένα ταξίδι στο Milwaukee και να δουν από κοντά το Γιάννη Αντετοκούνμπο!
  • Παράσταση «Ζωγραφήγησης» με την αγαπημένη συγγραφέα Λήδα Βαρβαρούση, που συνδυάζει περίτεχνα τη φαντασία με τη δημιουργική απασχόληση. Μία μοναδική εμπειρία έμπνευσης για τα παιδιά σα ζωντανός κινηματογράφος!
  • Το Ι.Ο.ΑΣ. "Πάνος Μυλωνάς" θα εκπαιδεύσει μικρούς και μεγάλους στη σωστή και ασφαλή χρήση του ηλεκτρικού ποδηλάτου και των ηλεκτρικών πατινιών! Θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση σε σηματοδοτημένη διαδρομή εντός της Τεχνόπολης.
  • Δημιουργία εντυπωσιακού eco-graffiti σε καμβά 3,5x4,0m με θεματική "Η Πράσινη & Έξυπνη Πόλη του Αύριο".
  • Από το Re-Battery, o πιο καλός φύλακας της φύσης, κος Ρι-Μπαταρούλης, θα μας μάθει για την αξία της ανακύκλωσης των μπαταριών μέσα από την περιπέτειά του στη μάχη με το μολυβδένιο στρατό.
  • Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας βάζει το δικό της λιθαράκι στη διαμόρφωση ορθής ενεργειακής συνείδησης στους μαθητές-καταναλωτές και πολίτες, προσφέροντας σε όλους την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε ένα διαδραστικό επιδαπέδιο παιχνίδι, βασισμένο σε χρήσιμα θέματα για την ενέργεια.
  • Με τη βοήθεια του Polyeco Contemporary Art Initiative, τα παιδιά θα προβληματιστούν για οικολογικά και περιβαλλοντικά ζητήματα, θα μάθουν να δίνουν λύσεις μέσα από ιστορίες και αφηγήσεις και, παράλληλα, θα διερευνήσουν πώς μπορούν να παράγουν κινούμενες εικόνες με μολύβι και χαρτί.

Επιπλέον, στη διοργάνωση θα λάβουν χώρα φιλανθρωπικές δράσεις ιδιαίτερου χαρακτήρα:

  • Μέσω της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να ενισχύσουν τα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου ανακυκλώνοντας τις άδειες πλαστικές συσκευασίες στο ειδικό μηχάνημα που θα βρίσκεται στην αίθουσα Μηχανουργείο της Τεχνόπολης
  • Καμπάνια με θέμα "Δώρισε το μπουφάν που δε χρειάζεσαι και ζέστανε μια ψυχή". Μικροί και μεγάλοι μπορούν να δωρίσουν το μπουφάν που δε χρησιμοποιούν πια σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. Το Κέντρο Υποδοχής & Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.) θα συγκεντρώνει τα είδη σε ειδικό χώρο εντός της Τεχνόπολης

2) Έκθεση (18-19-20 Ιανουαρίου 2020)

Μεγάλος χορηγός του Eco-Fest 2020 η Kosmocar Volkswagen-Audi-Skoda

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν καινοτόμα προϊόντα, νέες τεχνολογίες και πρωτοπόρες υπηρεσίες γύρω από τον τομέα της ηλεκτροκίνησης, της ενέργειας και της ανακύκλωσης, όπως:

  • Έκθεση ηλεκτρικών οχημάτων και οχημάτων φυσικού αέριου των Volkswagen, Audi και Skoda. Συγκεκριμένα, σε ένα χώρο περίπου 400 τ.μ. εκτίθενται από τη Volkswagen τα ηλεκτρικά e-up! και E-Golf, το plug-in υβριδικό Passat GTE και τα Polo TGI και Caddy TGI που κινούνται με φυσικό αέριο. Από την Audi το ηλεκτρικό e-tron και το A3 g-tron με φυσικό αέριο ενώ από τη Skoda το ηλεκτρικό CiITIGOe iV και τα φυσικού αερίου KAMIQ G-TEC, SCALA G-TEC και OCTAVIA COMBI G-TEC
  • ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ: Περίπτερο με προτάσεις για ολοκληρωμένες λύσεις ενέργειας φιλικές προς το περιβάλλον και εικονικό διαδραστικό παιχνίδι τένις
  • Ηλεκτρικά πατίνια και ποδήλατα
  • Πρωτότυπα ηλεκτρικά οχήματα, τύπου Formula, από ερευνητικές πανεπιστημιακές ομάδες
  • Ταχυ-φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων
  • Έξυπνα παγκάκια & έξυπνους ηλιακούς σταθμούς ποδηλάτων
  • Νέες τεχνολογίες ανακύκλωσης / επαναχρησιμοποίησης
  • Ενεργειακές υπηρεσίες για βιώσιμα κτίρια και οικιακή χρήση, εφαρμογές για έξυπνα σπίτια και οικιακά συστήματα ενεργειακής οικονομίας

3. Συνέδρια Eco-Fest

Έξυπνες & Προσβάσιμες Πόλεις - Κυκλική Οικονομία – Ηλεκτροκίνηση (Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020)

  • Υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ, παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών κου Θεοδωρικάκου, του Υφυπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας κου Θωμά, του Δημάρχου Αθηναίων κου Μπακογιάννη, του Προέδρου της ΚΕΔΕ & Δημάρχου Τρικκαίων κου Παπαστεργίου και του Περιφερειάρχη Αττικής κου Πατούλη θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση, η οποία θα εστιάσει σε Πολιτικές και Χρηματοδοτικές Λύσεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, σε θέματα που αφορούν σε έξυπνες και προσβάσιμες πόλεις, στη κυκλική οικονομία και στην ηλεκτροκίνηση.

3ο Συνέδριο Ηλεκτροκίνησης "Eco-Mobility Conference" (Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020)

  • Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το μεγαλύτερο Συνέδριο για την Ηλεκτροκίνηση και τα εναλλακτικά καύσιμα, θα λάβει χώρα στα πλαίσια της διοργάνωσης Eco-Fest 2020, με ομιλητές από την κεντρική πολιτική σκηνή, την τοπική αυτοδιοίκηση, τον ιδιωτικό τομέα και τον ακαδημαϊκό χώρο.

Η είσοδος, η παρακολούθηση των εκθεμάτων και η συμμετοχή στις δράσεις είναι δωρεάν για όλους!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!