Νικητής του Ράλι Ντακάρ ο Κάρλος Σάινθ (pics) 

Πέτρος Σηφαλάκης
Νικητής του Ράλι Ντακάρ ο Κάρλος Σάινθ (pics) 
Για τρίτη φορά στην καριέρα του, ο Κάρλος Σάινθ παίρνει τη νίκη του Ράλι Ντακάρ και χαρίζει στη MINI ένα ακόμη παράσημο, δίνοντάς της τον πέμπτο τίτλο του σκληροτράχηλου αγώνα!

Το Ράλι Ντακάρ ολοκληρώθηκε, ο Κάρλος Σάινθ κατέκτησε την τρίτη του νίκη στον δυσκολότερο -για πολλούς- μηχανοκίνητο αγώνα και γέμισε χαμόγελα τη MINI, που είδε για πέμπτη φορά στην ιστορία της, ένα αυτοκίνητό της να θριαμβεύει στην κούρσα της ερήμου.

Ο 57χρονος κέρδισε τον Αλ Ατίγια κατά έξι λεπτά και τον teammate του, Πετερχάνσελ κατά δέκα λεπτά. Οι τρεις τους μοιράζονται 19 νίκες στο Ράλι Ντακάρ και θεωρούνται οι κορυφαίοι του είδους, ενώ ο Σάινθ φέτος είχε την πρώτη θέση από την τρίτη ειδική.

Ο Κάρλος Σάινθ πανηγυρίζει μετά τη νίκη του στο Ράλι Ντακάρ.

«Είμαι πολύ χαρούμενος. Υπάρχει πολλή προσπάθεια πίσω από αυτό το αποτέλεσμα. Προπόνηση δική μου, της φυσικής μου κατάστασης, της ομάδας. Ξεκινήσαμε να κερδίζουμε το φετινό Ντακάρ από την πρώτη μέρα και το γκάζι ήταν στο τέρμα από την εκκίνηση» είπε ο Ισπανός. «Κάναμε καλή δουλειά για να τερματίσουμε δεύτεροι. Υπήρξαν ένα, δύο λάθη, αλλά είμαι χαρούμενος. Θα επιστρέψω για τη νίκη του χρόνου. Θα χρειαστώ απλώς λίγη περισσότερη τύχη» είπε ο Νάσερ Αλ Ατίγια.

Δυστυχώς, δεν έλειψαν οι απώλειες

Το Ράλι Ντακάρ, εκτός από πολύ σκληρός αγώνας, είναι και πολύ επικίνδυνος. Δυστυχώς, κατά την εξέλιξή του φέτος, χάσαμε τον ταλαντούχο αναβάτη Πάουλο Γκονσάλβες. Ο Πορτογάλος αναβάτης έπεσε στο 276ο χλμ. της ειδικής διαδρομής Riyadh-Wadi Al Dawasir και βρέθηκε νεκρός από κάποιον επόμενο αναβάτη.

Επίσης, στην πάροδο των χρόνων, έχουμε θρηνήσει συνολικά 68 αγωνιζόμενους, ενδεικτικό της επικινδυνότητας του Ράλι Ντακάρ. Ακόμη και κορυφαίοι οδηγοί όπως ο Φερνάντο Αλόνσο, που έχει στο παλμαρέ του δύο Παγκόσμια Πρωταθλήματα της Formula 1, την «πατάνε». Φέτος, είχε ένα άσχημο ατύχημα, φέρνοντας τούμπες με το αγωνιστικό Toyota Hilux που οδηγούσε, χωρίς ωστόσο να τραυματίζεται. Συνέχισε κανονικά τον αγώνα του μετά από αυτό και κατέκτησε τη 13η θέση της γενικής κατάταξης.

Παρακάτω, τα αποτελέσματα της κατάταξης στη γενική δεκάδα.

Θέση-όνομαΧρόνος
1. Carlos Sainz42:59:17
2. Nasser Al-Attiyah+6:21
3. Stephane Peterhansel+9:58
4. Yazeed Al-Rajhi+49:10
5. Giniel de Villiers+1:07:09
6. Orlando Terranova+1:12:15
7. Bernhard Ten Brinke+1:18:34
8. Mathieu Serradori+1:59:21
9. Yasir Saeidan+3:42:17
10. Wei Han+3:51:07

Ο Φερνάντο Αλόνσο στο Rally Dakar 2020

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!