Τρίκαλα: Έρχεται νέο ηλεκτρικό και αυτόνομο λεωφορείο

Πέτρος Σηφαλάκης
Τρίκαλα: Έρχεται νέο ηλεκτρικό και αυτόνομο λεωφορείο
Σύντομα οι μετακινήσεις στα Τρίκαλα θα είναι «αυτοματοποιημένες», με ηλεκτρικά οχήματα που θα κινούνται χωρίς οδηγό και θα δώσουν νέα τεχνολογική πνοή στην πόλη.

Γράφουμε συχνά ότι στα Τρίκαλα, είναι λίγο περισσότερο... Ευρώπη, από όλη την υπόλοιπη Ελλάδα. Ένα νέο πρόγραμμα μετακίνησης ξεκινά άμεσα, στο επόμενο δίμηνο, με το Δήμο Τρικκαίων να φέρνει δύο αυτόνομα, ηλεκτροκίνητα λεωφορεία που θα μεταφέρουν επιβάτες από τον υπεραστικό σταθμό ΚΤΕΛ των Τρικάλων στην οδό Όθωνος έως τις εγκαταστάσεις του ΚΤΕΛ στο Ριζαριό.

Υπεγράφη σύμβαση συνεργασίας ανάμεσα στην e-trikala AE και την εταιρεία AMANI SWISS και τα δύο λεωφορεία θα ξεκινήσουν δοκιμές μέσα στο επόμενο τρίμηνο. Υπολογίζεται, ότι στο επόμενο εξάμηνο, θα ξεκινήσουν να μεταφέρουν κανονικά και επιβάτες, προσφέροντας νέες υπηρεσίες μετακίνησης στην πόλη των Τρικάλων.

Υπόλοιπα σχέδια

Στα άμεσα σχέδια του Δημάρχου, Δημήτρη Παπαστεργίου, είναι να ιδρυθεί ένα Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης για την Ηλεκτροκίνηση, την Τεχνητή Νοημοσύνη και την Αυτοκίνηση στα Τρίκαλα. Αυτό θα επιτευχθεί χάρη στη συνεργασία του δήμου με το Weichai Group, έναν όμιλο που πρωτοπορεί στους συγκεκριμένους τομείς και συνεχώς αναπτύσσεται. Αν και αυτό, γίνει πραγματικότητα, τότε θα μιλάμε για μια πόλη-πρότυπο, όχι μόνο σε ελληνικό επίπεδο, αλλά σε γενικότερο!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!