2019: Ρεκόρ πωλήσεων για τον όμιλο Volkswagen 

Πέτρος Σηφαλάκης
2019: Ρεκόρ πωλήσεων για τον όμιλο Volkswagen 
Το Volkswagen Group έσπασε ταμεία την περασμένη χρονιά, με τις πωλήσεις του συνολικά να έφτασαν στα 11 εκατομμύρια αυτοκίνητα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το μυστικό της επιτυχίας για τον όμιλο Volkswagen, δεν έχει διαρρεύσει. Ο γερμανικός κολοσσός της αυτοκίνησης δεν... χαμπαριάζει από σκάνδαλα, dieselgates και τα συναφή, με το 2019 να κλείνει με ρεκόρ πωλήσεων! Οι αριθμοί, είναι αμείλικτοι. 10,97 εκατομμύρια αυτοκίνητα σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι ένας αριθμός που δεν χωράει εύκολα στον ανθρώπινο νου!

Όμως, δεν ήταν όλα ρόδινα

Στις ΗΠΑ, εκεί όπου το σκάνδαλο ρύπων πριν μερικά χρόνια, έσκασε με μεγαλύτερο ήχο από ότι στην Ευρώπη, σημείωσε μείωση πωλήσεων κατά 0,5%. Η Volkswagen σαν μάρκα, δεν έχει και τόσα μοντέλα που να ταιριάζουν γάντι στην αμερικανική αγορά, όπως για παράδειγμα κάνει στην Ευρώπη, ενώ έχουν και λιγότερα σήματα διαθέσιμα.

Παράλληλα, η Skoda εμφάνισε μια μικρή εξασθένιση στις πωλήσεις της. Ύστερα από πολλά χρόνια συνεχόμενης επιτυχίας, το 2019 έκλεισε με -0,9%. Διευκρινίζουμε ότι το αποτέλεσμα για την τσεχική μάρκα αφορά τη συνολική της επίδοση, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τα κερδισμένα στοιχήματα

Η συνολική άνοδος που παρουσίασε ο όμιλος Volkswagen, ήταν 1,3% πάνω σε σχέση με το ήδη πολύ επιτυχημένο 2018. Πήγε κόντρα στην παγκόσμια τάση, που έδειξε τις πωλήσεις της αυτοκίνησης να πέφτουν, ενώ η Κίνα που αυτή την περίοδο γνωρίζει μια κρίση πωλήσεων και όλοι πέφτουν σε ποσοστά, έκλεισε με +0,4% για τον όμιλο Volkswagen.

Οι πωλήσεις του Volkswagen Group ενισχύθηκαν ακόμη περισσότερο με την άνοδο της Porsche.

Η πάντα σταθερή -στις εγχώριες προτιμήσεις της- γερμανική αγορά, βοήθησε επίσης στην αύξηση πωλήσεων του ομίλου. Το άλμα στις πωλήσεις έγινε από τη SEAT με «έκρηξη» μεγαλύτερη του 10% σε σχέση με το 2018, ενώ παρόμοια κατάσταση συναντάμε και στην Porsche, αν και μιλάμε για μια μάρκα που απευθύνεται σε συγκεκριμένους αγοραστές.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!