H Koenigsegg θέλει να φτάσει στα 500 χλμ./ώρα!

Πέτρος Σηφαλάκης
H Koenigsegg θέλει να φτάσει στα 500 χλμ./ώρα!
Η σουηδική μάρκα κατασκευής ειδικών hypercars θέλει να σπάσει το φράγμα των 500 χλμ./ώρα και το Μάρτιο θα μας παρουσιάσει ένα πρωτότυπο αυτοκίνητο, που θα βασίζεται στο Jesko.

Στον κόσμο των hypercars, καμία εταιρεία δεν έχει την «τρέλα» της Koenigsegg. Πρόκειται για μια μάρκα που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια και ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από αυτή, υλοποιεί συνεχώς απίστευτες ιδέες. Ο στόχος που έχουν βάλει τώρα, είναι να ξεπεράσουν τα 500 χλμ./ώρα της τελικής ταχύτητας. Στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης που θα γίνει το Μάρτιο η Koenigsegg θα παρουσιάσει ένα νέο πρωτότυπο, που θα βασίζεται στο hypercar Jesko.

Θα έχει τελική ταχύτητα άνω των 500 χλμ./ώρα, ενώ και η έκδοση παραγωγής του που θα παρουσιαστεί πιο μετά, θα διατηρήσει την τελική ταχύτητα μεγαλύτερη των 500 χλμ./ώρα. Το αυτοκίνητο θα ονομάζεται Mission 500 και σχεδιαστικά, θα θυμίζει αρκετά το Jesko, αν και θα αλλάξουν πολλά στο αεροδυναμικό κομμάτι.

Φέτος περιμένουμε ότι στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης η Koenigsegg θα έχει ένα μεγαλύτερο περίπτερο, με τρία αυτοκίνητα να βρίσκονται εκεί. Θυμίζουμε ότι το Jesko, το πιο πρόσφατο κτήνος της Koenigsegg έχει έναν κινητήρα V8 των 5.0 λίτρων με δύο τούρμπο και απόδοση στους 1.600 ίππους με 1.500 Nm ροπής, όταν καίει καύσιμο E85. Με χρήση απλής βενζίνης πρατηρίου, το μοτέρ αποδίδει 1.280 ίππους. Όταν λοιπόν καταναλώνει E85, έχει τελική ταχύτητα άνω των 490 χλμ./ώρα, όπως λέει η ίδια η μάρκα!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!