Τα θηριώδη Hummer επιστρέφουν! (pics) 

Πέτρος Σηφαλάκης
Τα θηριώδη Hummer επιστρέφουν! (pics) 
Γεννημένα μέσα από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις και εξελιγμένα για δύσκολες καταστάσεις, τα Hummer ήταν πολύ εντυπωσιακά αυτοκίνητα που έρχονται ξανά στους δρόμους, επαναπροσδιορισμένα στο σήμερα.

Ο «Εξολοθρευτής» των αυτοκινήτων, ένας τεράστιος bodybuilder ή ένα καθαρόαιμο, στρατιωτικό αυτοκίνητο με πινακίδες κυκλοφορίας; Τα Hummer μάλλον ήταν όλα αυτά μαζί. Ακόμη και το... baby Hummer, το H3, μαγνήτιζε τα βλέμματα στο πέρασμά του, τόσο με το μέγεθός του, όσο και με τις αναλογίες του, πόσο μάλλον τα θηριώδη H2 και το... κτήνος H1. Σύμφωνα με το Wall Street Journal, τα Hummer θα έρθουν και πάλι κοντά μας.

Η General Motors είναι ο όμιλος που βρισκόταν η αμερικανική μάρκα πριν κλείσει και τώρα οι ίδιοι, εξετάζουν τα ενδεχόμενα ώστε να την επαναφέρουν. Αναμένεται ότι η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει με το Super Bowl, ώστε να πάρει την τεράστια προβολή που συνοδεύει τη δημοφιλή αθλητική διοργάνωση. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, έχει «επιστρατευθεί» ο Λεμπρόν Τζέιμς για τη διαφήμιση της Hummer, δίνοντας ακόμη περισσότερη βαρύτητα στη μεγάλη επανεκκίνηση της εταιρείας.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η ταυτότητα των Hummer θα αλλάξει ελαφρώς, σε σχέση με το παρελθόν. Θα βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα της GMC, μιας μάρκας με μεγάλη απήχηση επί αμερικανικού εδάφους και θα λανσαριστούν εμπορικά ως "Hummer by GMC". Επίσης, ξεχάστε τους τεράστιους V8 κινητήρες που καίνε μισό βυτίο ανά 100 χλμ και εκπέμπουν ρύπους φρεγάτας.

Τα νέα Hummer θα είναι ηλεκτροκίνητα, με τεράστια ροπή από τους κινητήρες τους και ειδικά εξελιγμένα συστήματα τετρακίνησης ώστε να διατηρήσουν τις απαράμιλλες ικανότητες εκτός ασφάλτου και παράλληλα, να υιοθετήσουν ένα πιο οικολογικό προφίλ. Αναμένεται ότι το πρώτο μοντέλο της αναγεννημένης Hummer θα παρουσιαστεί προς το τέλος του 2021 και θα είναι ένα μεγάλο pick-up, από αυτά που «τρελαίνουν» τους Αμερικάνους. Αργότερα μια πιο δυνατή έκδοση, θα μπορούσε να προστεθεί στην γκάμα και το τρίτο πλέον μοντέλο τους, θα μπορούσε να είναι ένα SUV, πάντα με τις Hummer αναλογίες και όχι ένα από τα συνηθισμένα που βλέπουμε στους δρόμους.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!